NAVALJNI UHAPŠEN NA AERODROMU U MOSKVI: Nalazi se na poternici zbog višestrukog kršenja uslovne kazne

Novosti onlajn

17. 01. 2021. u 19:12

RUSKI opozicionar Aleksej Navaljni vratio se iz Nemačke u Rusiju i uhapšen je na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi, saopštila je Federalna služba za izvršenje kazneni.

НАВАЉНИ УХАПШЕН НА АЕРОДРОМУ У МОСКВИ: Налази се на потерници због вишеструког кршења условне казне

Foto: Privatna arhiva

- Na aerodromu Šeremetjevo pripadnici Federalne službe za izvršenje kazne Rusije uhapsili su osuđenog na uslovnu kaznu zatvora Alekseja Navaljnog koji se od 29. decembra 2020. godine nalazi na poternici zbog višestrukog kršenja uslovne kazne - navodi se u saopštenju ruske službe.

Kako se navodi, sud će odrediti da li će opozicionar ostati u zatvoru.

Navaljni je ranije saopštio da namerava da se vrati danas u Rusiju. Ruska Federalna služba za izvršenje kazne je najavila da će privesti opozicionara, a da sud treba da odredi da li će uslovnu kaznu zameniti na kaznu zatvora zbog kršenja uslovne kazne.

Podsetimo, ruski opozicionar ima dve uslovne kazne po pet godina u slučajevima „Kirovlesa“ i „Iv Roše“. Prvi slučaj je povezan sa proneverom više od 16 miliona rubalja, a drugi za proneveru više od 30 miliona rubalja.

(Sputnjik)

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Duško

17.01.2021. 19:47

Treba ovog čoveka osuditi i za lažno optuživanje Rusije da ga je htela ubiti. Rusi ako žele mogu to učiniti svakom a ne da ostane živ. Zašto se vraća ako mu je život ugrožen ?