"AKO BOG DA, NAĆI ĆEMO JE DANAS": Tim blizu pronalaska druge crne kutije palog indonežanskog aviona

Tanjug

13. 01. 2021. u 09:35

INDONEŽANSKI istražni tim veruje da je blizu pronalaska druge crne kutije iz kabine sa leta aviokompanije Srividžaja Er, koji je se u subotu srušio u more ubrzo nakon poletanja sa 62 osobe u avionu.

АКО БОГ ДА, НАЋИ ЋЕМО ЈЕ ДАНАС: Тим близу проналаска друге црне кутије палог индонежанског авиона

Foto: Tanjug AP

Ronioci su danas sa morskog dna izvukli snimač parametara leta aviona (FDR), a zvaničnici su rekli da su pronašli i far koji je bio pričvršćen za snimač glasa u kokpitu (CVR).

- Ako Bog da, naći ćemo ga danas - rekao je zvaničnik mornarice Vahiudin Arif novinarima, misleći na drugu crnu kutiju, snimač glasa iz kokpita, prenosi Rojters.

Istražitelji će se u velikoj meri osloniti na dve crne kutije kako bi utvrdili uzrok pada. Indonežanski nacionalni komitet za bezbednost saobraćaja (KNKT) očekuje preuzimanje podataka FDR-a u roku od dva do pet dana.

FDR bi trebalo da sadrži oko 25 sati podataka na osam traka , a CVR ima 30 minuta razgovora, prema konačnom izveštaju sa istog modela Boing 737 koji se srušio 2008. godine.

Tim američkog Nacionalnog odbora za bezbednost saobraćaja narednih dana otputovaće u Džakartu kako bi pomogao u istrazi.

Prvobitni nalazi KNKT-a pokazali su da je motor aviona radio kada je udario u vodu, na osnovu oštecenja viđenih na delovima aviona izvučenim iz mora.

Avion je poleteo u subotu iz Džakarte ka gradu Pontijanak na ostrvu Borneo i ubrzo po poletanju kontrolni toranj je izgubio kontakt sa letelicom, koja je nestala sa radara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere