RATNI POKLIČ IRANSKIH NAUČNIKA: Napadnite svaki američki avion - Uništite ovaj nerealni i izmišljeni lik

Novosti online

13. 01. 2021. u 08:50

РАТНИ ПОКЛИЧ ИРАНСКИХ НАУЧНИКА: Нападните сваки амерички авион - Уништите овај нереални и измишљени лик

Foto: EPA

STOTINE iranskih naučnika pozvalo je da se izvode napadi na američke vojnike zbog pokušaja invazije u vazdušni prostor republike, navodi se u otvorenom pismu, koje je potpisalo 840 naučnih radnika, i koje je upućeno komandantu Ratnog vazduhoplovstva Korpusa čuvara islamske revolucije Amiru Ali Hadžizadeu, javlja agencija Fars.

Naučnici su se obratili Hadžizadeu, kao „osvajaču Ajn el Asad“ – čoveku koji je rukovodio napadom na američku bazu u Iraku u januaru 2020. godine. Akademici su zamolili Čuvare islamske revolucije da napadnu svaki američki vojni avion, pre svih strateške bombardere B-52.

Akademici su ukazali da je snaga SAD preuveličana, zahvaljujući „zapadnim, cionističkim i arapskim medijima“ i zatražili od generala Hadžizadea „da uništi ovaj nerealni i izmišljeni lik“.

U Iranu su u toku pripreme za rat zbog eskalacije sukoba sa SAD koja je primetna poslednjih meseci. Početkom januara je objavljeno da je Ratna mornarica Irana podignuta u stanje borbene gotovosti, dok je Pentagon u decembru ojačao svoju bazu Ajn el Asad u Iraku. Neki izvori govore da se Iran plaši iznenadnog napada. Tome su doprinele glasine i pretnje predsednika Donalda Trampa koji je „obećao“ da će kazniti zemlju u slučaju da napadne američke vojnike u Iraku.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)