UŽASAVAJUĆA ČINJENICA: Zbog naglog porasta preminulih od korone, u Britaniji otvaraju privremene mrtvačnice

Tanjug

12. 01. 2021. u 23:36

BRITANSKE vlasti su morali da uspostave privremene mrtvačnice u nekim oblastima nakon što je u lokalnim bolnicama ponestalo prostora zbog naglog broja smrtnih slučajeva izazvanih pandemijom kovid-19.

УЖАСАВАЈУЋА ЧИЊЕНИЦА: Због наглог пораста преминулих од короне, у Британији отварају привремене мртвачнице

Foto: Depositphotos

U Sariju, južno od Londona, bolničke mrtvačnice u okrugu dostigle su svojih 600 kapaciteta, pa su lokalne vlasti morale da počnu da koriste privremenu mrtvačnicu.

- Da bi izbegli da pacijenti koji su nažalost umrli budu ostavljeni na odeljenjima ili kao što smo videli u inostranstvu, ostavljeni u hodnicima, kada mrtvačnice dostignu svoj kapacitet, oni kontaktiraju privremenu mrtvačnicu kako bi otišli i pokupili tela -, kažu iz lokalne uprave.

Trenutno se u bivšem odeljenju Ministarstva odbrane u Lederhedu, drži oko 170 tela.

Privremena mrtvačnica, u kojoj ima prostora za 845 tela, prvi put je postavljena u aprilu tokom početka epidemije u Britaniji.

Slični objekti su postavljeni ili se postavljaju u Londonu i Kentu, takođe u jugoistočnoj Engleskoj.

Britanija je prijavila rekordne nivoe smrtnih slučajeva i novih infekcija u poslednjih nekoliko nedelja, podstaknutih novom varijantom korona virusa koja je izazvala nagli porast slučajeva, posebno u Londonu i jugoistočnoj Engleskoj, navodi Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a