IZBEGLICE SE VRAĆAJU NA SVOJA OGNJIŠTA: Putin - "Situacija u Karabahu je mirna"

Srna

11. 01. 2021. u 16:10

ИЗБЕГЛИЦЕ СЕ ВРАЋАЈУ НА СВОЈА ОГЊИШТА: Путин - Ситуација у Карабаху је мирна

Foto: EPA

SITUACIJA u Nagorno-Karabahu je mirna, a više od 48.000 izbeglica se vratilo u taj region, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku u Moskvi sa liderima Azerbejdžana i Jermenije.

- Situacija u tom regionu je mirna. Uradili smo veliki posao u promovisanju bezbednog povratka interno raseljenih osoba i izbeglica u njihove domove. Od 14. novembra 2020. u Karabah se vratilo više od 48.000 ljudi - rekao je Putin.

Rusija je posredovala u razmeni ratnih zarobljenika i tela poginulih. Putin je rekao da je uspostavljen međunarodni humanitarni centar koji se bavi rešavanjem "ključnih pitanja za obnavljanje normalnog života u gradovima i naseljima, za popravljanje uništene infrastrukture i zaštitu istorijskih, verskih i kulturnih spomenika".

On je dodao da osoblje centra obnavlja snabdevanje strujom i toplom vodom i da je u zonu koflikta isporučeno više od 800 tona građevinskog materijala i 1,5 miliona tona humanitarnog tereta.

- Od mina je očišćeno 479 hektara i provjereno je 182 kilometra puteva i 710 zgrada. Pronađeno je i eliminisano više od 22.000 eksplozivnih naprava, rekao je ruski predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)