NIJE TAKO HTELA: Kamala Haris nezadovoljna slikom na naslovoj strani Voga (FOTO)

Tanjug

11. 01. 2021. u 00:43

НИЈЕ ТАКО ХТЕЛА: Камала Харис незадовољна сликом на насловој страни Вога (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

NOVOIZABRANA potpredsednica SAD Kamala Haris našla se na naslovnoj strani februarskog broja modnog časopisa ''Vog'', ali njen tim tvrdi da postoji problem jer slika nije ona na koju je Haris pristala.

Umesto puderasto plavog modnog odela koje je Haris nosila na slikanju za naslovnu stranu, prva Afroamerikanka izabrana za potpredsednicu na slici nosi ležerniju odeću i popularne “starke”, koje je ponekad nosila tokom kampanje, prenosi AP.

Kancelarija buduće potpredsednice odbila je da pruži zvanično reagovanje, a predstavnici ''Voga'' nisu odgovorili na zahtev Asošijejted presa za komentar.

Haris, poreklom iz Jamajke i Indije, pozirala je u svetloplavom odelu ispred zlatne pozadine za naslovnicu časopisa.

Takođe je pozirala, ležernije obučena u pantalone, sako i patike ispred ružičaste i zelene pozadine, za fotografije koje su bile predviđene za unutrašnjost časopisa, rekla je za AP osoba koja je učestvovala u pregovorima o tome kako će Haris biti prikazana.

Izvor AP koji je zatražio da ostane anoniman rekao je da je tim Harisove izrazio ''Vogu'' svoje razočaranje zbog odluke časopisa.

Naslovna strana je izazvala negodovanje i na društvenim mrezama, navodi američka agencija.

Haris će 20. januara položiti zakletvu za potpredsednika, kada će i DŽozef Bajden položiti zakletvu za predsednika SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Niko

11.01.2021. 08:01

Neka neko objasni, jel je ona amerikanka ili afrikanka??? Ako postoji afroamerikanac u americi, onda mozda u pekingu sretnem, afrokineza...???