AMERIKANCI ŽELE DA SLOME KIČMU PRAVOSLAVLJU: Analitičar DŽim DŽatras o ciljevima nove administracije u Vašingtonu

Novosti online

10. 01. 2021. u 13:44

BIVŠI službenik američkog Stejt departmenta Džim Džatras izjavio je da SAD hoće da „slome kičmu“ pravoslavnoj crkvi, koristeći papske ambicije patrijarha Vartolomeja.

АМЕРИКАНЦИ ЖЕЛЕ ДА СЛОМЕ КИЧМУ ПРАВОСЛАВЉУ: Аналитичар Џим Џатрас о циљевима нове администрације у Вашингтону

Foto: Depositphotos/Printscreen

Politikolog je u ruskom dokumentarnom filmu „Samosveti“, koji je posvećen crkvenom raskolu u Ukrajini, precizirao da Stejt department, predvođen američkim vladajućim aparatom, koristi ambicije vaseljenskog patrijarha kako bi „slomio kičmu celoj pravoslavnoj crkvi“.

- Vaseljenski patrijarh Vartolomej želi da podigne svoj status u našoj crkvi i da postane svojevrsni papa Istoka. Ali, ovde postoje i drugi faktori, od kojih su najvažniji Carigradska patrijaršija i geopolitički interesi Stejt departmenta, kao i širenje ideja kulturnog marksizma na ceo vladajući aparat Amerike koji hoće da slomi leđa pravoslavne crkve - izjavio je američki politikolog.

Prema mišljenju Džatrasa, sve udružene snage američke države usmerene su protiv pravoslavne crkve.

On je pomenuo specijalnog predstavnika Stejt departmenta u Ukrajini Kurta Volkera koji, prema njegovim rečima, nije upamćen samo po tome što je neumorno radio do same ostavke za svoju vladu. On je bio i na čelu instituta Makejna, koju je finansirala njegova lobistička firma 'BGR Grup' ('Barbour, Griffith & Rogers'), čiji klijent je bio bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko, kao i kompanije 'Raytheon', tvorca raketnog komleksa Džavelin kog žele da isporuče Americi.

- Imamo integrisanu ideološku strukturu koja kombinuje ideologiju usmerenu protiv hrišćanskog morala, kao i poslovanje, novac, specijalne službe koji su svi usmereni protiv pravoslavne crkve - zaključio je.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024