OBEĆAO DA ĆE U TOM MOMENTU IGRATI GOLF U ŠKOTSKOJ: Tramp tek 4. predsednik u istoriji SAD koji preskače inauguraciju naslednika

Tanjug

08. 01. 2021. u 19:33

DONALD Tramp bi mogao da bude tek četvrti američki predsednik u istoriji SAD koji je preskočio inauguraciju svog naslednika, ako postupi onako kako je to danas najavio i ne prisustvuje stupanju na dužnost Džoa Bajdena.

ОБЕЋАО ДА ЋЕ У ТОМ МОМЕНТУ ИГРАТИ ГОЛФ У ШКОТСКОЈ: Трамп тек 4. председник у историји САД који прескаче инаугурацију наследника

Foto: EPA

Poslednji put se to dogodilo 1869. godine, kada je odlazeći predsednik Endru Džonson odbio da putuje na ceremoniju u istoj kočiji kao i izabrani predsednik Julises Grant, prenosi BBC.

Mediji su ranije izvestili da Tramp planira da 20. januara, kada je Bajdenova inauguracija, bude na svom golf terenu u Škotskoj, ali škotska premijerka Nikola Stardžon rekla je da mu neće dozvoliti ulazak u zemlju zbog novih kovid- 19 mera.

- Trenutno ne dozvoljavamo ljudima da uđu u škotsku bez suštinske potrebe, a to bi se odnosilo na njega baš kao što se odnosi i na bilo koga drugog, pošto golf nije ono što bih smatrala suštinskom potrebom - poručila je škotska premijerka.

Američki predsednik Donald Tramp ranije je izjavio da neće prisustvovati inauguraciji novoizabranog predsednika Džoa Bajdena.

Tramp je na svom Tviter nalogu napisao da nema nameru da se pojavi na inuguraciji demokratskog kanditata 20. januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi