TRAMPU PRETI SMRTNA KAZNA!

Novosti online

08. 01. 2021. u 14:11

IRAČKI advokat Hajan al-Kaiiat rekao je u četvrtak da bi nalog za hapšenje, izdat od strane Istražnog suda Rusafe, protiv američkog predsednika Donalda Trampa, mogao dovesti do smrtne kazne za američkog predsednika.

ТРАМПУ ПРЕТИ СМРТНА КАЗНА!

Foto: Tanjug/AP

Al-Kaiiat je za arapski Sputnjik objasnio da bi se, ukoliko se Tramp proglasi krivim za ubistvo šefa narodnih mobilizacionih jedinica Abu Mahdija al-Mohandisa, na osnovu člana 406 iračkog Krivičnog zakona, predsednik SAD mogao suočiti sa smrtnom kaznom.

Advokat je rekao da se istražni postupci nastavljaju kako bi se otkrili drugi učesnici u izvršenju zločina, bilo da su Iračani ili stranci.

U četvrtak, 7. januara, irački sud izdao je nalog za hapšenje protiv odlazećeg američkog predsednika Donalda Trampa zbog optužbi za atentat na Mohandisa i generala Kasema Solejmanija.

General Solejmani je ubijen 3. januara prošle godine u vazdušnom napadu koji su snage Sjedinjenih Američkih Država izvele u iračkom Bagdadu.

Foto: Office of the Iranian Supreme Leader via AP, File

Vlasti Iraka su nakon atentata pokrenule istragu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!