PREPEŠAČIO OBIM ZEMLJE: Irski penzioner za četiri godine prešao 40.075 kilometara

B.B.

08. 01. 2021. u 17:14

PENZIONISANI poslovni konsultant Vinod Bajaj (70), prepešačio je obim Zemlje ne napuštajući svoj grad. Tokom protekle četiri godine, on je prešao 40.075 kilometara u Limeriku, na zapadu Irske.

ПРЕПЕШАЧИО ОБИМ ЗЕМЉЕ: Ирски пензионер за четири године прешао 40.075 километара

Ilustracija / Foto Depositphotos

Ovaj rođeni Indijac, već 43 godine živi u Irskoj, a u septembru prošle godine, priveo je kraju izvanredan podvig. Naime, on je za 8.322 sata napravio više od 54,6 miliona koraka i sagoreo skoro 1,5 miliona kalorija za manje od 1.500 dana.

Bajaj se prijavio za Ginisovu knjigu rekorda, kao prva osoba koja je prepešačila ekvivalent obima Zemlje. Šetnju je započeo 2016. godine s ciljem da smrša, ne uzimajući u obzir kilometražu koju će preći. Da bi zabeležio svoj napredak, koristio je aplikaciju na svom telefonu.

Posle godinu dana shvatio je da je prepešačio obim Meseca, a sledeće je "osvojen" Mars sa oko 20.000 kilometara. Novi izazov je bio obim Zemlje - 40.075 kilometara. Bajaj je na kraju pešačio i do 50 kilometara dnevno.

Tokom jeka epidemije u Irskoj, prešao je skoro 9.000 kilometara, držeći se, pri tome, vladinih mera prema kojima je morao da ostane u krugu od pet kilometara od svoje kuće. Novi cilj mu je Neptun, koji u obimu ima oko 160.000 kilometara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku