RUSKA INVAZIJA NA UKRAJINU NEMINOVNA? Obaveštajci iz Kijeva upozoravaju - evo zašto su u strahu od napada

Novosti online

04. 01. 2021. u 08:06

РУСКА ИНВАЗИЈА НА УКРАЈИНУ НЕМИНОВНА? Обавештајци из Кијева упозоравају - ево зашто су у страху од напада

Foto: EPA

SPOLJNOOBAVEŠTAJNA služba Ukrajine predvidela je „invaziju ruske vojske“ na teritoriju zemlje i saopštila o tome na svom sajtu.

Ukrajinski obaveštajci veruju da bi ruski vojnici pod „izmišljenim izgovorom“ mogli da izvedu munjeviti marš na Hersonsku oblast kako bi uspostavili kontrolu nad branom Severno-Krimskog kanala.

Agenti obaveštajne službe smatraju da je Moskva spremna da preduzme takav korak kako bi rešila pitanje vodosnabdevanja Krima.

U izveštaju službe takođe je pomenuto da je ranije Kijev obezbeđivao do 85 odsto potreba poluostrva za svežom vodom. Istovremeno, pripadnici ukrajinske Spoljnoobaveštajne službe ne pominju da je Ukrajina unilateralno zaustavila dovod vode na Krim.

Ukrajina ranije jeste obezbeđivala do 85 odsto potreba Krima za svežom vodom preko Severno-Krimskog kanala koji je vodio od Dnjepra. Međutim, nakon ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom, snabdevanje vodom potpuno je prekinuto. Pitanje je potom rešeno na uštrb prirodnih rezervoara, koji su tokom protekle godine postali znatno plići zbog male količine padavina i vađenja vode iz podzemnih izvora.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

buki

04.01.2021. 11:21

Kad Ukrajina ukine vodu za stanovnike Krima, nema nijedne osude ili apela sa Zapada da se krše osnovna ljudska prava, ali bi zato da smo mi zatvorili Gazivode i Šiptarima ukinuli vodu, svi zinuli da nas progutaju. Takođe će progutati Ruse kada pokušaju da ljudima na Krimu obezbede normalno snabdevanje vodom za piće. Toliko o smrdljivoj zapadnoj demokratiji i poštovanju ljudskih prava. Nadajmo se da će tolika količina zla i nepravde na Zapadu dovesti do međusobnog ujedanja i istrebljenja, pa da pravdoljubivi deo sveta neće morati fekalijama da prlja ruke.