TURSKA VOJSKA KRENULA U KARABAH: Oglasio se ministar odbrane

Novosti online

29. 12. 2020. u 18:05

ТУРСКА ВОЈСКА КРЕНУЛА У КАРАБАХ: Огласио се министар одбране

Foto: EPA

PRIPADNICI turske vojske krenuli su u Azerbejdžan na rad u zajedničkom centru za nadzor Karabaha, javila je agencija Anadolija, pozivajući se na izjavu Ministarstva odbrane Turske.

- Turski vojnici angažovani u Zajedničkom centru za nadzor Nagorno-Karabaha otputovali su u Azerbejdžan - navodi se u izjavi Ministarstva.

Kako je rekao ministar odbrane zemlje Hulusi Akara „u Zajedničkom centru za nadzor Karabaha radiće jedan general i još 35 oficira Oružanih snaga Turske“.  

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom.  

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, u sastavu ruskog mirovnog kontingenta u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu biće 1960 vojnika, 90 oklopnih transportera, 380 jedinica automobilske i specijalne tehnike.

Kasnije su se Rusija i Turska dogovorile formiranju centra koji bi nadgledao prekid vatre u Nagorno-Karabahu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)