RUSI ULETELI BORBENIM VOZILIMA I ZAUZELI POLOŽAJE: Turci i džihadisti pojačavaju napade! (FOTO/VIDEO)

Novosti online

29. 12. 2020. u 15:53

POJAČANjA ruske vojske upućena su u ključni sirijski grad dok snage koje podržava Turska pojačavaju napade.

РУСИ УЛЕТЕЛИ БОРБЕНИМ ВОЗИЛИМА И ЗАУЗЕЛИ ПОЛОЖАЈЕ: Турци и џихадисти појачавају нападе! (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA

Ruska vojska gomila snage u najopasnijim zonama u Siriji kako bi stabilizovala situaciju i sprečila militante koje podržava Turska da zauzmu nove oblasti.

Nedavno se situacija u sirijskoj Raki pogoršala. Sredinom decembra, tokom zajedničkih pregovora između Ruskog centra za pomirenje, Sirijske arapske vojske (SAA) i Sirijskih demokratskih snaga (SDF), stvorena su i raspoređena tri zajednička rusko-sirijska osmatračka mesta na području Ajn Ise, gde su pripadnici vojske Rusije i Sirije trenutno stacionirani.

To je učinjeno u okviru potrebe za stabilizacijom pogoršane situacije i sprečavanjem novog krvoprolića. Uprkos postignutim dogovorima, proturski militanti nastavljaju da napadaju položaje Sirijskih demokratskih snaga i područja naseljena civilima.

S tim u vezi, ruska strana je odlučila da uputi dodatne snage na područje Ajn Ise i pojača vojni kontingent koji se tamo nalazi. Pojačanje snaga ruske vojne policije primećeno je nedavno na putu do ključnog grada Ajn Isa u Raki, izvestio je kanal "RuVesna.su".

Prema sirijskoj strani, turska vojska bi trebalo da preduzme iste mere i da u potpunosti povuče sve svoje militante sa područja Ajn Ise i regiona. Da bi sprečili da militanti dalje napreduju, sirijska vojska i ruska vojna policija uspostavili su kontrolne punktove na zapadnom ulazu u Ajn Isu.

Ova mera ima za cilj stabilizaciju situacije, kao i potrebu za suzbijanjem oružanih provokacija. Pozicije ruske vojne policije tokom poslednjih nekoliko dana biće dodatno pojačane.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!