KURDI UDARILI NA RUSE I ASADOVE OBAVEŠTAJCE: Turska ofanziva neminovna, da li su upravo pucali sebi u noge? (FOTO/VIDEO)

Novosti online

27. 12. 2020. u 16:30

U SEVEROISTOČNOM sirijskom gradu al-Kamišli nastavlja da raste napetost između sirijske vojske i kurdskih Sirijskih demokratskih snaga, piše Saut Front.

КУРДИ УДАРИЛИ НА РУСЕ И АСАДОВЕ ОБАВЕШТАЈЦЕ: Турска офанзива неминовна, да ли су управо пуцали себи у ноге? (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA/Printscreen

Kasno sinoć pripadnici Asajiša, kurdskih bezbednosnih snaga, uhapsili su tri službenika Muhabarata (Obaveštajnog direktorata vazduhoplovstva), glavne obaveštajne agencije Sirije.

U akciji hapšenja je privedeno i nekoliko pripadnika Sirijskih demokratskih snaga. Nakon tih akcija Asajiša sirijske i kurdske jedinice su stavljene u stanje visoke pripravnosti. Do sada nisu zabeleženi nikakvi sukobi.

Ruska vojna policija koja ima veliku bazu na aerodromu al-Kamišli intervenisala je kako bi sprečila dalju eskalaciju, dok su jedinice ruske vojske sprovodile patrole sa istim ciljem.

Kurdske snage dominiraju u gradu al-Kamišli, iako sirijska vojska drži nekoliko naselja u toj oblasti.

Ovaj potez kurdskih jedinica je u najmanju ruku čudan, ako uzmemo u obzir šta se dešava u Ain Isi. Naime, Sirijske demokratske snage u tom gradu se već danima nalaze na udaru turske vojske i njihovih džihadista, i čini se da je veća ofanziva snaga lojalnih Ankari neminovna.

Jedini koji im mogu pružiti spas su upravo sirijska vojska i ruska armija, a kako su već ranije pisali regionalni mediji pregovori o ulasku SAA u Ain Isu su u toku.

Upravo je u Ain Isi  danas došlo do još jednog incidenta, ovaj put između kurdskog stanovništva i ruske vojne policije, kada su lokalni Kurdi tokom protesta napali patrole ruske vojne policije i zasuli ih kamenjem.

Oni su skandirali i demonstrirali zbog „ćutanja“ Moskve i neaktivnosti ruskih snaga u svetlu neminovne turske ofanzive na Ain Isu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju