BURA NA MREŽAMA ZBOG VAKCINE BEZ IGLE: Teoretičari zavere tvrde da političari nisu imunizovani, evo šta je u pitanju (VIDEO)

Novosti online

26. 12. 2020. u 17:32

MNOGI svetski zvaničnici pristali su da prime vakcinu protiv korona virusa pred kamerama kako bi ohrabrili stanovništvo da učini isto.

БУРА НА МРЕЖАМА ЗБОГ ВАКЦИНЕ БЕЗ ИГЛЕ: Теоретичари завере тврде да политичари нису имунизовани, ево шта је у питању (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Ipak, teoretičari zavere na mnogim od ovih snimaka prokomentarisali su da se "igle ne vide" nakon ubrizgavanja sastojaka, odnosno da niko od njih zapravo "nije ni primio vakcinu".

Na primer, korisnici društvenih mreža podelili su snimak koji prikazuje imunizaciju zdravstvenih radnika na kovid odeljenju u Miramaru na Floridi. Mnogi su komentarisali da igla iz pacijentove ruke "nikada nije izašla".

Portparolka bolnice Memorial Health Service (MHS) potvrdila je da video prikazuje napredne špriceve koji uvlače iglu, pomoću sigurnosnog mehanizma koji se koristi već 10 godina.

Ipak, ni to nije bilo dovoljno da umiri antivaksere.

- Koga oni misle da zavaraju, to je uvlačiva igla baš kao što koriste one lažne noževe u filmovima - navodi se u jednom komentaru.

Na drugom snimku, koji prikazuje vakcinaciju DŽoa Bajdena, navodi se da se putem igle u organizam "ubrizgava još nešto osim vakcine".

- Igla nikada nije izašla. Sigurno žele da nam ubace još nešto čim to njemu nisu dali - glasio je još jedan komentar.

Ipak, Rojters je prethodno razjasnio slične tvrdnje kontaktiravši Ketrin Boldvin, administranivnu direktorku koorporativnih komunikacija MHS-a koja je objasnila da je Fajzer obezbedio isključivo ovakve špriceve za ubrizgavanje svoje vakcine.

- U pitanju je vrsta šprica koja ima sigurnosni mehanizam. On apsolutno isporučuje vakcinu samo sa većim nivoom sigurnosti od običnih špriceva- rekla je.

Nakon upotrebe igle, dodatni pritisak na klip uvlači iglu u špric, tako sprečavajući rizik od neželjenih povreda tokom vakcinacije. Uvlačenje igle nakon isporučivanja doze nije čak ni novina u medicini, a služi isključivo da se smanji rizik od zaraze neželjenim bolestima koje se prenose putem krvi.

U dokumentu SZO o "Osiguravanju sigurnih injekcija" takođe se objašnjava da se uvučene igle mogu koristiti za smanjenje rizika od povreda, što se i može pročitati na četvrtoj strani.

Špricevi VanishPoint nazvani su "zlatnim standardom" ovakvih špriceva. Oni su, na primer, dostupni u različitim veličinama (0,5, 1, 3, 5 i 10 ml) i dužinama igle.

Igla se automatski uvlači dok je još uvek u telu pacijenta, ali tek pošto je isporučila svu dozu leka. Kada se nakon ubrizgavanja ručica klipa potpuno pritisne, igla se automatski uvlači što znači da se praktično eliminiše bilo kakva izloženost kontaminiranoj igli.

Špricevi su jednostavni za upotrebu, ne zahtevaju dodatne korake i mogu se koristiti jednom rukom. Nakon aktiviranja sigurnosnog mehanizma, lakše se odlažu od većine medicinskog infektivnog otpada jer ne postoji nikakav rizik od uboda.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

buki

26.12.2020. 18:56

Mene interesuje šta antivakcinaši predlažu kao zamenu za vakcine koje su nas do sada čuvale od raznih boleština? I zašto su toliko agresivni u nameri da nas odvrate od vakcine? Moju drugaricu su toliko zaludeli, da je zanemela kad je čula da sam se testirala na koronu i da su mi taj štapić za bris stavljali u nos. Šta li tek rade sa onima koji su kroz školu protrčali i izašli prilično ograničeni, kada su njoj uspeli da naprave takav košmar u mozgu?

Srbijo Zuta kuco

27.12.2020. 09:12

Meni su vadili krv bez igle i to u Beogradu. Jos uvek mi nije jasno kako to funkcionise. Seo, pripremio se za ubod, cekao, cekao... I sestra mi se zahvali. Nije bilo uboda. Stvarno mi nije jasno. Bilo me je sramota da je pitam koju magiju koristi da mi ne bi rekla da sam ostario i postao debelokozac te nisam osetio. Sa 99% sigurnosti tvrdim da nije koristila iglu.