UBISTVO U KOVID BOLNICI: Pacijent zaražen koronom ubio cimera iz sobe bocom za kiseonik u ustanovi u Los Anđelesu

Novosti online

24. 12. 2020. u 22:14

SUOČAVAJUĆI se sa nedostatkom prostora i osoblja, bolnice u Kaliforniji dovedene su u situaciju koja postaje sve strašnija. U stvari, Golden Stejt je u sredu postala prva američka država koja je dostigla sumornu prekretnicu od 2 miliona slučajeva KOVID-19 od početka pandemije.

УБИСТВО У КОВИД БОЛНИЦИ: Пацијент заражен короном убио цимера из собе боцом за кисеоник у установи у Лос Анђелесу

Foto: Tanjug AP

Zvaničnici odeljenja šerifa okruga Los Anđeles nedavno su saopštili da je 82-godišnjeg muškarca koji se leči od novog korona virusa prošle nedelje nasmrt pretukao cimer sa KOVID-19.

U savetodavnom delu objavljenom u sredu, odeljenje je identifikovalo osumnjičenog kao 37-godišnjeg Džesija Martineza i reklo da se napad dogodio 17. decembra oko 9:45 po lokalnom vremenu.

Zvaničnici su izjavili da je Martinez smešten u dvokrevetnu sobu sa neidentifikovanim, starijim, hispanskim pacijentom u bolnici u Lankasteru, u Kaliforniji. Obe osobe su se lečile od virusa korona.

Policija kaže da je Martinez napao starijeg muškarca rezervoarom za kiseonik nakon što se navodno razbesneo kada je žrtva počela da se moli. Kaže se da se par nije poznavao pre nego što je primljen u ustanovu. Pacijent je sutradan proglašen mrtvim nakon što je podlegao povredama.

Gradonačelnik Lankastera R. Rek Paris rekao je u izjavi da je "šokiran i rastužen" onim što se odvijalo u bolnici.

- Ove porodice su već imale poteškoće i sada je ovo - besmisleno - dodao je.

Martinez je zadržan pod zalogom od milion dolara i optužen je za ubistvo, pojačavanje zločina iz mržnje i zlostavljanje starijih. 

Istraga o napadu je u toku.

(sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati