"KAZANJ" POKAZAO SVOJU MOĆ: Ruska nuklearna podmornica izvela uspešno gađanje "Oniksom"

Novosti online

19. 12. 2020. u 15:12

NAJNOVIJA nuklearna podmornica „Kazanj“ uspešno je pogodila metu u Belom moru protivbrodskom krstarećom raketom „Oniks“, saopštava ruska Severna flota.

КАЗАЊ ПОКАЗАО СВОЈУ МОЋ: Руска нуклеарна подморница извела успешно гађање Ониксом

Foto: Depositphotos

Raketno gađanje je realizovano sa poligona za borbenu obuku Severne flote u vodama Belog mora u okviru još jedne faze državnih testiranja.

Podmornica „Kazanj“ je započela novu fazu državnih testiranja krajem prošle sedmice.

- Na poligonima za borbenu obuku Severne flote, podmornica "Kazanj" nastavlja da sprovodi niz testiranja brodskih sistema, sistema brodskog naoružanja, glavnih sistema i brodskih mehanizama. Nakon završetka celokupnog programa državnih testiranja, nuklearna podmornica "Kazanj" će biti primljena u sastav ruske flote - saopštila je Severna flota.

Kako se navodi, brodovi i plovila Belomorske vojne pomorske baze Severne flote su obezbeđivali vodeno područje u kome je gađanje realizovano.

Ističe se da je podmornica u novembru uspešno realizovala dva probna gađanja – prvi put je krstarećom raketom „Kalibar“ gađana obalska meta, a drugi put je krstareća raketa „Oniks“ pogodila metu na moru.

Projektovanje nuklearne podmornice „Kazanj“ počelo je 24. jula 2009. godine, a porinuta je 31. marta 2017. godine. Glavno naoružanje podmornica podmornica projekta 885/885M kojima pripada i „Kazanj“ su rakete „Kalibar-PL“ i „Oniks“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!