RADI IAKO JE POZITIVAN: Zaražen koronom, Makron učestvovao na video-konferenciji (FOTO)

Goran ČVOROVIĆ, dopisnik "Večernjih novosti" - PARIZ

17. 12. 2020. u 20:40

IAKO mu je u četvrtak ujutro testom ustanovljeno da ima koronu, francuski predsednik Emanuel Makron je odmah istoga dana predveče učestvovao na jednoj humanitarnoj video-konferenciji.

РАДИ ИАКО ЈЕ ПОЗИТИВАН: Заражен короном, Макрон учествовао на видео-конференцији (ФОТО)

Foto: AP

Pred ekranom se u Jelisejskoj palati pojavio u rol-kragni i sa maskom koju je nosio i pored toga što je bio sam, najverovatnije zbog kamermana. Delovao je, ipak, dosta umorno i usporeno, pa su se mnogi pitali zbog čega se, ipak, ne odmara, umesto što nastavlja s aktivnostima, i pored toga što ima blaže simptome.

Markon je pod stalnim nadzorom lekara, a u njegovoj blizini, kao predsednika Francuske, neprestano je, 24 sata dnevno, inače, četvoro lekara. Mediji su se u četvrtak bavili i temom gde bi mogao da bude hospitalizovan, verovatno u jednoj od dve vojne bolnice oko Pariza, ukoliko to bude neophodno, iako njegovo stanje trenutno ne zahteva bolnički tretman.

Iz Jelisejske palate demonstriraju transparentnost i objavljuju u realnom vremenu predsednikovo stanje, od trenutka zaraze. U isto vreme žele i da pokažu da ne odustaje od aktivnosti, iako je to u četvrtak uveče, prirodno, ujedno dalo i sliku donekle oslabljenog čoveka kome je pre svega potreban odmor.

Imajući u vidu da je predsednik u utorak u ogromnoj svečanoj sali Jelisejske palate organizovao večeru za devetoro predsednika poslaničkih grupa, a kasnije se ispostavilo da je oboleo, u javnosti su se pojavila pitanja i da li bi "obični" Francuzi mogli, ukoliko imaju velike trpezarije, da ne ispoštuju savet o okupljanju najviše šestoro ljudi za stolom.

Direktor zdravstvene službe Žerom Salomon je naglasio da ne postoji čarobna brojka i da svako, pre svega, treba da se ponaša odgovorno, ističući da predsednik to čini.

Predsednikova supruga Brižit Makron i premijer Žan Kasteks koji su, među ostalima, bili s njim u kontaktu prethodnih dana, testirani su negativno. Ipak, sve do drugog testa, i oni ostaju u izolaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri