JOŠ NIJE GOTOVO: Novi poziv Trampu da uvede ratno zakonodavstvo i angažuje vojsku - "Sloboda nikada ne kleči, osim pred Bogom"

Novosti onlajn

16. 12. 2020. u 11:10

SENATORKA i kandidatkinja za guvernera savezne američke države Virdžinija Amanda Čejs podigla je prašinu na društvenim mrežama predlogom da predsednik SAD treba da uvede ratno zakonodavstvo kako bi mogli da budu održani „novi pošteni“ izbori.

ЈОШ НИЈЕ ГОТОВО: Нови позив Трампу да уведе ратно законодавство и ангажује војску - Слобода никада не клечи, осим пред Богом

Foto Tanjug

- Poštene izbore možemo prihvatiti, ali varanje da bi se pobedilo - nikad. Još nije gotovo - napisala je Čejs u utorak na Fejsbuku.

- Dakle, predsednik Tramp ima kičmu i odbija da popusti. Predsednik Tramp bi trebalo da uvede ratno zakonodavsto prema preporuci generala Flina - dodala je ona.

Čejsova, koja je podržala napore bivšeg advokata Trampove kampanje i advokata Majkla Flina Sidnija Povela da izbornu pravdu istera na sudu, napisala je da se udružila s njim „kako bi razotkrili veliku prevaru u Virdžiniji“.

Trampov bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Majkl Flin, kome je predsednik krajem novembra odobrio pomilovanje, postao je jedan od najglasnijih Trampovih poštovaoca nakon izbora.

Na društvenim mrežama, Flin je, čini se, dao na težini ideji uvođenja ograničenog ratnog zakonodavstva kako bi vojska mogla da se uključi i nadgleda ponovljene predsedničke izbore.

- Sloboda nikada ne kleči, osim pred Bogom - objavio je na Tviteru Flin 1. decembra, zajedno sa saopštenjem organizacije „We the People Convention“, u kojem je upućen poziv Trampu da uradi upravo to.

Dok poziva Trampa da zatraži pomoć vojske, Čejs očigledno još uvek polaže nade u većinski republikanski senat koji protivi rezultatima glasanja na elektorskom koledžu koji su naizgled utabali stazu inauguraciji demokrate Džoa Bajdena.

- 6. januar će biti veliki dan. Nastavite da se molite i verujte - dodala je Čejs.

Navedenog datuma Kongres treba da potvrdi rezultat glasanja misleći na datum kada je Kongres zakazan za sazivanje kako bi potvrdio rezultat.

Objava Čejsove izazvala je oprečna mišljenja na društvenim mrežama. Pojedini su je osudili i nazvali sramotom za državu, predlažući da joj treba oduzeti funkciju, a drugi su je podržali porukama da je 100 odsto u pravu, prenosi RT.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)