NAJVEĆA RUSKA TAJNA IZBLIZA: Do sada neviđeni snimci - pogledajte kako izgleda ubitačni "Avangard" (VIDEO)

Novosti online

13. 12. 2020. u 10:14

TELEVIZIJA „Zvezda“ prvi put je predstavila spoljni izgled ruske interkontinentalne balističke hipersonične rakete „Avangard“.

НАЈВЕЋА РУСКА ТАЈНА ИЗБЛИЗА: До сада невиђени снимци - погледајте како изгледа убитачни Авангард (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Televizija podseća da su domaće rakete krajem 20. veka dostigle visok nivo pouzdanosti i borbene efikasnosti. Usled višegodišnjeg razvoja date oblasti, najnoviji raketni kompleks sa raketom „Avangard“ uključen je u sastav naoružanja prošle godine.

Raketa je uživo predstavljena u jednoj od sala akademije kao model za proučavanje najnovijih raketnih tehnologija. Međutim, u sali se ne nalazi samo ona, već je blizu nje raspoređeno još nekoliko ruskih raketa, ali je upravo „Avangard“ taj koji se izdvaja u odnosu na druge.

- Jedinstvenost te klase je u tome što svi prisutni primerci imaju proreze na svojim površinama. Pitomac koji dolazi u tu salu da sluša ne samo da proučava teorijski deo, već i u praksi zatim može stvarno da pogleda i oseti to o čemu uči. Odnosno, stupajući već u trupe, on vizuelno zna gde šta može naći, čemu može da pristupi i šta da pokuša - izjavio je šef akademije, general major Leonid Miholap.

S tim u vezi, on je naglasio da na akademiji mogu da studiraju isključivo državljani Rusije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri