HAOS U TIRANI ZBOG POLICIJSKOG UBISTVA MLADIĆA: Demonstranti pokušali da uđu u zgradu vlade, sukobi sa policijom (FOTO)

Tanjug

10. 12. 2020. u 07:47

POLICIJA je sprečila upad demonstranata u zgradu vlade u Tirani, tokom jučerašnjeg protesta više stotina Albanaca zbog policijskog ubistva 25-godišnjeg Klodijana Raše koji je prekršio noćni policijski čas i nije se zaustavio na zahtev policije.

ХАОС У ТИРАНИ ЗБОГ ПОЛИЦИЈСКОГ УБИСТВА МЛАДИЋА: Демонстранти покушали да уђу у зграду владе, сукоби са полицијом (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP Photo

Demonstranti su organizovali protest uprkos kiši, masovno kršeći zabranu okupljanja više od deset ljudi uvedenu zbog pandemije.

Mediji prenose da su demonstranti bacali razne predmete na policijske službenike i na zgradu ministarstva unutrašnjih poslova.

U sukobima koji su nastali dok su okupljeni pokušavali da uđu u kompleks zdanja albanske vlade, gde se nalazi i kabinet premijera Edija Rame, policija je koristila suzavac.

Predstavnik policije u Tirani izjavio je da je najmanje devet policajaca povređeno i da su demonstranti oštetli nekoliko policijskih vozila, preneo je AP.

Demonstranti tvrde da protest nije politički, ali su se među okupljenima mogle videti i pristalice albanske opozicije.

Klodian Raša upucan je u utorak uveče nakon što se nije odazvao zahtevima policijskih službenika da stane zbog kršenja noćnog policijskog časa.

NJegova sestra Sibora izjavila je na lokalnoj televiziji da je njen brat izašao samo da bi kupio cigarete, ali je nedaleko od kuće jedan policajac pucao na njega i ubio ga.

- Hoćemo da znamo zašto je ubijen moj brat, zašto je njegova krv na kućnom pragu - rekla je sestra ubijenog Raše.

Dok traju protesti, premijer Albanije Edi Rama je u SAD na sastancima sa predstavnicima kompanije Fajzer s kojim nastoji da postigne dogovor o nabavci vakcine.

U Albaniji su zbog pandemije uvedena ograničenja na javna okupljanja, obavezno nošenje zaštitnih maski i noćni policijski čas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)