PANIKA U ITALIJANSKOJ VLADI: Ministarka unutrašnjih poslova pozitivna na koronu, rezultati testa stigli usred sednice

Milica Ostojić

08. 12. 2020. u 10:41

USRED jučerašnje sednice italijanske Vlade stigao je rezultat testa ministarki Unutrašnjih poslova Lućani Lamorđeze urađen ujutru, da je pozitivna na korona virus, sednica je prekinuta i odložena.

ПАНИКА У ИТАЛИЈАНСКОЈ ВЛАДИ: Министарка унутрашњих послова позитивна на корону, резултати теста стигли усред седнице

Foto Tanjug-AP

S obzirom na to da su pored nje sedeli, iako svi sa maskama na licu, ministar Spoljnih poslova Luđi Di Maio i ministar pravosuđa Alfonso Bonafede, odmah su testirani i nalaze se u kućnoj preventivnoj izolaciji.

Ministarka, koja je podvrgnuta testu svakih deset dana, i svi ostali članovi Vlade testiraju se preventivno.

Sada je Vlada primorana da održava sednice, do daljnjeg, sa distance a i svi ostali biće podvrgnuti tampon testu narednih dana, počevši od premijera Đuzepea Konte.

Sala za konferencije se definfikuje kao i drugi prostori palate "Kiđi" gde su se ministri kretali pre nego što se ponovo otvori za korišćenje.

To je drugi po redu ministar u Vladi koji se neposredno susreo sa virusom, pre nje ministar za Regionalne poslove Frančesko Boća.

A upravo je ministarka Lamorđeze najavila rigorozne kontrole za Božić za koje je određeno 70.000 policijskih snaga na čitavoj teritoriji Apeninskog poluostrva, na autoputevima, na nacionalnim i regionalnim granicama kao i gradskom tkivu, da se ne bi širio  virus u okupljanjima i tako Italija uletela u treći talas, sada u trenutku kada se po malo smanjuje broij pozitivnih i preminulih u Italiji.

 - Potreban nam je veliki smisao za ravnotežu i odgovornost - zaključila je u poruci građanima apelujući na ponašanje za Božić, a desilo se da je upravo ona, kako zaključuje lider Lige Mateo Salvini, prva prekršila pravila.

Tako je Salvini odmah reagovao smatrajući da je reč o veoma teškom prekršaju min istarke Unutrašnjih poslova koja izdaje naređenja o kažnjavanju onih koji ne poštuju mere predostrožnosti a ona nije sačekala rezultat testa već otišla na sednicu Vlade ugrozivši zako zdravlje svi ostalih osoba u okruženju.

I ništa manje Salvini traži njenu ostavku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVI TRANSPORT:  Ključni faktor zaštite životne sredine i zdravlja