JERMENI NE ODUSTAJU: Jermenija saopštila jedini način za rešavanje problema Karabaha

Novosti online

03. 12. 2020. u 14:53

SUKOB oko Nagorno-Karabaha može biti rešen samo ukoliko međunarodna zajednica prizna pravo stanovnika tog područja na samoopredeljenje, saopštio je ministar spoljnih poslova Jermenije Ara Ajvazjan, prenosi jermenska državna agencija „Armenpres“.

ЈЕРМЕНИ НЕ ОДУСТАЈУ: Јерменија саопштила једини начин за решавање проблема Карабаха

Foto: EPA

- Smatraće se da je konflikt rešen samo u slučaju da međunarodna zajednica prizna pravo na samoopredeljenje koje ostvaruje narod Nagorno-Karabaha. Za vreme rata međunarodna zajednica je učvrstila i produbila viđenje na kome insistiramo 26 godina. To je pitanje slobodnih i dostojanstvenih ljudi, koji žive u svojoj istorijskoj otadžbini - rekao je ministar.

Ranije je premijer Jermenije Nikol Pašinjan pozvao međunarodnu zajednicu da prizna pravo Karabaha na samoopredeljenje.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)