RUSIJA DOBIJA VOJNU BAZU U NAGORNO-KARABAHU? Savetnik predsednika Arcaha tvrdi da bi to ojačalo bezbednost i stabilnost

Novosti online

03. 12. 2020. u 08:43

OTVARANjE vojne baze Rusije u Nagorno-Karabahu pomoglo bi da se ojača bezbednost i stabilnost u ovom području, rekao je savetnik predsednika za spoljne poslove nepriznate republike David Babajan.

РУСИЈА ДОБИЈА ВОЈНУ БАЗУ У НАГОРНО-КАРАБАХУ? Саветник председника Арцаха тврди да би то ојачало безбедност и стабилност

Foto: EPA

- Kao ekspert, građanin i političar ove zemlje smatram da bi bilo vrlo dobro da imamo rusku bazu. Sudite sami. Rusija ima jako moćan geopolitički potencijal. Šta ako Turska počne da podstiče Azerbejdžan na agresiju? A šta ako militanti izmaknu kontroli Turske i odluče da ovde nešto naprave? U tom slučaju oni mogu specijalno pokušati da zadaju udarac imidžu Rusije, ne govoreći o tome da nas stave u vrlo težak položaj sa stanovišta bezbednosti - izjavio je Babajan.

U vezi s tim, dodaje on, instalacija ruske vojne baze u Karabahu bio bi dobar potez.

- U svakom slučaju, to bi u velikoj meri ojačalo bezbednost i stabilnost ovde, pri tome u dugoročnoj perspektivi - ukazao je političar.

Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Ruski mirovnjaci nadgledaju poštovanje primirja.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!