ZVALI SU GA BOG ZA BEBE: Istina o doktoru monstrumu je tek nedavno otkrivena, desetine porodica su u šoku! (FOTO/VIDEO)

Novosti online

02. 12. 2020. u 23:43

DOKUMENTARAC HBO-a pod nazivom "Baby God", odnosno "Bog za bebe" donosi priču o dr Kvinsiju Fortijeru, poznatog kao čudotvorac za neplodnost.

ЗВАЛИ СУ ГА БОГ ЗА БЕБЕ: Истина о доктору монструму је тек недавно откривена, десетине породица су у шоку! (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Kod njega su odlazili svi parovi koji su imali problema sa začećem.

Fortijer je umro prirodnom smrću 2006. godine, sa 94. godine, a stravični detalji o njemu isplivali su nedavno, kada su kućni testovi za otkrivanje DNK postali učestali vid razonode. Ispostavilo se, naime, da je "čudotvorac" koristio svoju spermu kako bi oplodio žene.

Do konačnog otkrića o njegovom monstruoznom postupku došlo se 20 godina nakon što se prvi put suočio sa optužbom jedne pacijentkinje. Ona je navela da ju je je bez njenog pristanka oplodio svojom spermom umesto spermom donora koga je izabrala. Tako je Kvinsi bez njenog pristanka postao otac njeno dvoje dece. Ta pacijentkinja optužila ga je 1996. godine, a sudski spor rešen je nagodbom.

Sva njegova deca danas imaju između 30 i 71 godinu, a do masovnog otkrivanja dece došlo je 20 godina od slučaja optužbe prve pacijentkinje.

Dokumentarac, pored svedočenja Fortijeove dece, donosi i priču o Kvinsijevom zakonitom sinu koji je Kvinsija tužio za seksualno zlostavljanje njega, njegove braće i sestara i još dece. Dr Kvinsi je u tom suđenju odneo pobedu.

Foto: Printskrin

Jedna od svedoka je Kejti Holm, koja je u ordinaciju ovog lekara ušla kada je imala 22 godine, nadajući se da će joj dr Kvinsi pomoći da ona i suprug konačno dobiju dete.

- U to vreme, svi moji prijatelji su imali decu, samo mi nismo. Niko nije mogao da nam pomogne, sve dok nismo našli dr Fortijera - kaže Kejti koja danas ima 77 godina.

Ona je tad sa sobom donela čašicu muževljeve sperme, a 1966. godine je napokon rodila ćerku Vendi.

- Često bih pogledala Vendi i pomislila kako ne liči ni na koga iz muževljeve porodice - kaže Kejti. A Vendi je istinu saznala slučajno, 2018. godine kada je iz zabave uradila kućni DNK test.

- Ispostavilo se da moj tata nije moj otac. Moj otac je doktor za neplodnost iz Las Vegasa - kaže Vendi, koju je to otkriće veoma potreslo. Toliko da kaže da je dugo želela da ode na plastičnu operaciju kako bi sa lica skinula sve sličnosti sa Fortijerom.

Foto: Printskrin

- Želim da operišem nos, jer kad god ga pogledam, vidim i to čudovište i osećam da živi u meni. Ne mogu da ga mrzim jer mi je dao život, ali se plašim jer nosim njegove gene. Mislio je da je pametniji od svojih pacijenata i da može da im radi šta želi. Imao je kompleks superiornosti. Moja majka je želela decu sa mojim ocem, a ne sa nekim ko će joj reći "samo lezi dok ti ja pravim dete, ništa ne moraš da znaš" - kaže Vendi.

Vendi ima još najmanje 23 braće i sestara, a iz godine u godinu otkrivaju se novi. Jedan od sinova dr Kvinsija veruje da ih ima na stotine.

Istraga je pokazala da je Fortije decenijama na ovaj način oplođivao žene, čak i one koje nisu dolazile zbog problema sa začećem, već zbog ginekoloških problema. To je slučaj Doris Otis, koja je 1948. godine došla kod dr Kvinsija zbog blage infekcije. Dr Kvinsi ju je oplodio tokom uzimanja brisa i tako je Doris neplanirano začela i rodila Majka, koji danas ima 71 godinu i tek je 2017. godine saznao ko mu je otac.

Foto: Printskrin

"BEZGREŠNO ZAČEĆE"

Verovatno je najsuludija od svij ovi priča priča Džonatana Stenslanda. Džonatan je još jedan od Fortijerovih sinova koji danas ima 55 godina. Kada je bio beba, usvojili su ga luteranski pastor i medicinska sestra iz Minesote. Džonatan je sa 17 godina upoznao svoju biološku majku i tada mu je ona ispričala da ga je "bezgrešno začela".

- Čak i sa 17 godina, iako nisam imao informacije, osećao sam neku tamnu senku iza pitanja ko mi je otac. Kasnije mi je majka kroz pisma objašnjavala da je bila devica pre nego što je zatrudnela sa mnom i ispričala mi je priču koja mi je tad bila suluda. Rekla mi je da je išla na ginekološki pregled kod Fortijera i da je on pomešao štapiće, pa je tako zatrudnela. Kasnije joj je rekao, kako bi joj objasnio zašto je trudna, a devica je, da je "bezgrešno začela".

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)