ALBANCI I DŽIHADISTI POD RUSKIM BOMBAMA: Stigla dojava, usledio žestoki napad! (VIDEO)

Novosti online

27. 11. 2020. u 15:59

АЛБАНЦИ И ЏИХАДИСТИ ПОД РУСКИМ БОМБАМА: Стигла дојава, уследио жестоки напад! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

RUSKE vazduhoplovne snage izvršile su sinoć nekoliko vazdušnih napada na severoistočni region Latakije, gađajući glavno uporište džihadista u regionu DŽabal Al-Akrad.

Prema terenskom izveštaju Guvernorate Latakije, Ruske vazduhoplovne snage pokrenule su vazdušne napade na džihadističko uporište Kabani, koje je služilo kao sedište Hajata Tahrira Al-Šama i Turkestanske islamske stranke u DŽabal Al-Akradu, a okosnicu džihadista Hajat Tahrir al-Šama u ovom gradiću čine Albanci poreklom sa Kosova i Metohije, takozvani DŽemaat Albani. 

U izveštaju se navodi da su ruski vazdušni napadi takođe ciljali džihadistička mesta duž ose Idlib-Latakija, uključujući i mesta koja gledaju na ravnicu Al-Gaab.

Ovi ruski vazdušni napadi navodno su ciljali kampove Turkestanske islamske stranke, koja je umešana u nekoliko sukoba sa Sirijskom arapskom vojskom (SAA) u ovom regionu.

Ruske vazduhoplovne snage obično izvode vazdušne napade u Siriji kada imaju informacije o lokacijama džihadističkih sastanaka, kampova za obuku i baza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)