VELIKI OKRŠAJ U HAMI: Islamska država žestoko napala, ali su sirijske snage pokazale neviđenu hrabrost

Novosti online

26. 11. 2020. u 20:36

ВЕЛИКИ ОКРШАЈ У ХАМИ: Исламска држава жестоко напала, али су сиријске снаге показале невиђену храброст

Depositphotos

ISLAMSKA država (ISIS / ISIL / IS / DAEŠ) nastavila je kampanju u istočnom delu Hame, dok su njihovi borci gađali položaje Sirijske arapske vojske (SAA) u blizini itrijske raskrsnice.

Prema terenskim izveštajima, Islamska država napala je u sredu jedinicu sirijske vojske u istočnoj Hami, što je rezultiralo brojnim vojnim žrtvama. 

Nedugo nakon što je Islamska država pokrenula napad, Sirijska arapska vojska i Nacionalne odbrambene snage (NDF) poslale su pojačanje na istočni front Hame kako bi odbacile teroriste.

Pojačanja su pružila preko potrebnu pomoć okruženim trupama, jer su mogle da odbace teroriste Islamske države sa područja Itrije.

Sledećeg dana, Islamska država je ponovo pokrenula napade na istoku Hame i Homsa, primoravajući Sirijsku arapsku vojsku da odgovori snažnim protivnapadom kako bi odbacila teroriste i osvojila teren.

Kao rezultat sukoba u sredu i četvrtak, Islamska država pretrpela je veliki broj žrtava, uključujući nekoliko mrtvih članova terorističke grupe.

Od početka 2020. godine, Islamska država preselila je svoje operacije iz istočnog dela regije Badija al-Šam u provincije Hama i al-Raka, jer ta područja nisu bila utvrđena i nedostajale su im potrebne snage da ih zaštite.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)