TURSKE SNAGE I MILITANTI SLOMILI ZUBE: Kurdi im naneli velike gubitke, teško će se oporaviti (FOTO/VIDEO)

Novosti online

25. 11. 2020. u 16:23

SNAGE koje podržava Turska, pretrpele su nedavno velike gubitke u severnom delu Sirije, nakon žestokih vatrenih obračuna sa Sirijskim demokratskim snagama (SDF) u blizini Ain Ise.

ТУРСКЕ СНАГЕ И МИЛИТАНТИ СЛОМИЛИ ЗУБЕ: Курди им нанели велике губитке, тешко ће се опоравити (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti ilustracija

Prema izveštajima iz oblasti Al-Rake, snage koje podržava Turska, započele su napade na Sirijske demokratske snage početkom ove nedelje, što ih je navelo da uzvrate vatru severno od Ain Ise.

 Militanti koje podržavaju Turci, nastavili su napade tokom perioda od 72 sata, što je rezultiralo brojnim gubicima njihovih trupa, uključujući izvestan broj mrtvih boraca koji su ostali na bojnom polju tzv. "ničijoj zemlji".

Neki izveštaji iz Ain Ise, kažu da su dve strane postigle privremeno primirje, uz posredovanje Rusije, radi sakupljanja svojih mrtvih tokom sledećih nekoliko sati u severnoj Al-Raki.

Međutim, čak i sa privremenim primirjem, čini se da su turska vojska i njihovi saveznički militanti odlučni da gađaju Sirijske demokratske snage u Ain Isi i da se možda trude da zauzmu grad.

Dronovi turske vojske već su primećeni nad ovom regijom u protekla 72 sata, pošto su izvršili sporadične napade na SDF i Sirijsku arapsku vojsku (SAA).

U utorak je Sirijska arapska vojska oborila turski dron koji je prethodno napao njene snage u Ain Isi.

Iako Sirijska arapska vojska nije učesnik u sukobima, oni su pažljivo pratili situaciju, dok militanti koje podržavaju Turci sporadično napadaju njihove trupe.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri