ITALIJA U KANDŽAMA KORONE: I dalje visok nivo zaraze - oko 37 hiljada novoobolelih, preminulo 544 osobe

Tanjug

15. 11. 2020. u 10:15

U ITALIJI podaci pokazuju još uvek visok nivo zaraze, preminulih i hospitalizovanih od korona virusa, piše agencija Ansa.

ИТАЛИЈА У КАНЏАМА КОРОНЕ: И даље висок ниво заразе - око 37 хиљада новооболелих, преминуло 544 особе

AP photo

U poslednja 24 sata oko 37 hiljada novozaraženih, što je za četiri hiljade manje nego predhodnog dana, ali je i manje osoba testirano, a 544 osobe su nove žrtve pandemije covida-19.

Pokrajina Lombadrija je i dalje na prvom mestu po broju zaraženih, u jednom danu viš od 8 hiljada novih slučajeva.

U celoj Italiji trenutno zaraženih koronavirusom je gotovo 700 hiljada, od kojih 3300 se leči na odelenjima intenzivne nege.

U dve trećine od 20 italijanskih regija na snaži su pooštrene anti-kovid mere ograničenja, a to znači zatvoreni su restorani, barovi, prodanvice, izuzev apoteka i trgovina hranom, nije dozvoljeno prelaziti u druge opštine a medžu-regionalno kretanje je dozvoljeno samo uz dozvolu, odnosno potvrdu da je neophodno.

Od sinoć u ponoć anti-ovid mere su pooštrene u pet regija. Kako javlja agencija Ansa u mnogim gradovima, kao Napulju, Firenci i Trstu, gradžani su pre uvodženja strožijih mera iskoristili priliku i masovno se provodili i druzili, centri gradova su bili prepuni sveta, barovi i restorani takodže sve do ponoći kada je stupila na snagu nova mera ograničenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!