OGLASIO SE BIVŠI KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA: "Prihvatio bih poziciju ministra rada ako me Bajden pozove"

Novosti online

12. 11. 2020. u 08:59

BERNI Sanders, senator iz Vermonta i bivši kandidat za presednika SAD rekao je kako bi prihvatio poziciju ministra rada ako ga izabrani predsednik Džo Bajden pita da se pridruži njegovom kabinetu.

ОГЛАСИО СЕ БИВШИ КАНДИДАТ ЗА ПРЕДСЕДНИКА: Прихватио бих позицију министра рада ако ме Бајден позове

Foto: EPA

- Da imam platformu koja bi mi omogućila da se borim za radničke porodice? Da, prihvatio bih tu poziciju - rekao je Sanders na Si En En-u. 

Na pitanje je li istina da razmatra položaj ministra rada, Sanders je rekao:

- Istina je da želim učinim sve što mogu kako bih zaštitio radničke porodice ove zemlje koje su trenutno pod silnim pritiskom. Je li to u Senatu, je li to u Bajdenovoj administraciji -videćemo - rekao je Sanders. 

Si En En je početkom nedelje izvestio o tome da je Sanders započeo kampanju za poziciju ministra rada u Bajdenovom kabinetu i da traži podršku najviših čelnika. 

Neimenovani vođa sindikalista rekao je kako je Sanders lično pozvao šefove sindikata tražeći njihovu podršku, ali da je njegova poruka naišla na mešovite reakcije. 

Sanders je ranije već govorio o svojoj želji da na Bajdenovom stolu izloži paket progresivnih zakona. Međutim, te planove komplikuje neizvesnost oko kontrole nad Senatom.

Osim toga, Tramp i dalje ne priznaje poraz, a njegova administracija i dalje odbija da potpiše ključan dokument potreban za formalni početak Bajdenovog procesa tranzicije. 

Donald Tramp i dalje neutemeljeno tvrdi da se radi o izbornoj prevari. 

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!