JERMENIJA NA IVICI PONORA: Opozicija hoće bolje odnose sa Rusijom, traže ostavku Pašinjana

Novosti online

09. 11. 2020. u 19:38

SEDAMNAEST opozicionih partija Jermenije zatražilo je ostavku premijera Nikola Pašinjana zbog teške situacije u Karabahu.

ЈЕРМЕНИЈА НА ИВИЦИ ПОНОРА: Опозиција хоће боље односе са Русијом, траже оставку Пашињана

Foto: Depositphotos

U saopštenju, koje je objavljeno na sajtu partije „Dašnakcutjun“, navodi se da su se parlamentarne i neparlementarne snage ujedinile kako bi se suprotstavile azerbejdžansko-turskoj agresiji protiv jermenske države.

- Ovih dana smo pozvali vlasti da naprave zaokret na političkim, diplomatskim i vojnim frontovima, uključujući predloge o sastancima, usmerenih na rešavanje situacije koji su ostali bez odgovora. Vojna je žestoka, gubici su nenadoknadivi, teški. Kao država i narod stojimo pred sudbonosnom prekretnicom koja zahteva odlučne reakcije. Ipak, koraci koje preduzimaju političke vlasti su nesrazmerne egzistencijalnoj opasnosti koja preti našem narodu - navodi se u saopštenju.

Opozicione partije smatraju da je u ovom periodu „vlast pokazala očiglednu nesposobnost da se izbori sa unutrašnjim i spoljašnjim izazovima“.

- Ljudske i teritorijalne gubitke, nepotpuni odnosi sa saveznicima, pre svega sa Rusijom, pokazuju da je sadašnja vlast bankrotirala - navodi se u saopštenju.

Kako bi se sprečili nepopravljivi gubici potrebno je, kako se navodi, što pre da premijer i njegova vlada podnesu ostavku i formiranje novog izvršnog organa koji može da reši vojno-političke zadatke, zaključuje se u saopštenju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a