ZATVARAJU SE JOŠ DVE EVROPSKE ZEMLJE: U Austriji zabrana kretanja, u Britaniji zaključano sve osim škola

Tanjug

31. 10. 2020. u 18:26

BRITANSKI premijer Boris Džonson trebalo bi da najavi nove mere koje obuhvataju i novi karantin na mesec dana, dok austrijska vlada zbog dramatične epidemiološke situacije, od utorka, 3.novembra, sprovedi „zaključavanje“, uz policijski čas od 20 sati uveče do šest sati ujutro.

ЗАТВАРАЈУ СЕ ЈОШ ДВЕ ЕВРОПСКЕ ЗЕМЉЕ: У Аустрији забрана кретања, у Британији закључано све осим школа

Foto: EPA

Britanski premijer Boris Džonson najaviće nove restriktivne mere koje obuhvataju i novo „zaključavanje“ Engleske na mesec dana, do 2. decembra, objavio je politički urednik ITV Robert Peston.

Biće zatvorene sve prodavnice robe koja nije od suštinskog značaja, a ljudi ne bi trebalo da se okupljaju u zatvorenom prostoru, rekao je Peston, prenosi Rojters.

Škole, univerziteti i sudovi će ostati otvoreni, naveo je on.

Austrijska vlada odlučila je večeras da po drugi put u ovoj godini, zbog dramatične epidemiološke situacije, od utorka, 3.novembra, sprovede „zaključavanje“, uz policijski čas od 20 sati uveče do šest sati ujutro.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc rekao je na konferenciji za novinare da je vlada razgovarala sa socijalnim partnerima, predsednikom države, predsednicima pokrajinama i parlamentarnim strankama.

Kurc je kazao da je Evropa suočena sa masivnim drugim talasom pandemije, zbog kojeg su već mnoge evropske zemlje sprovele zaključavanje.Kurc je saopštio da se od utorka do kraja novembra sprovodi drugo „zaključavanje“ Austrije, što znači da neće biti moguće održati manifestacije, kako kulturne, sportske ili zabavne, neće radito hoteli, izuzev za službene putnike, a moraće da se zatvori ugostiteljstvo, uz izuzetak dostave.

Pored toga, dogovoreno je da se produži skraćeno radno vreme, kao i molba da se radi od kuće tamo gde je moguće.

Što se škola tiče osnovne škole i obdaništa ostaju otvorena, dok će stariji đaci i studenti da se vrate učenju na daljinu, rekao je Kurc.

Međutim on je ukazao da će se u narednom periodu analizirati opasnost od zaraze i u osnovnim školama, prenosi Tanjug.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije