NOVE MERE U SLOVENIJI: Zabrana kretanja između opština, premijer pozvao građane da svedu kontakte na minimum

Tanjug

25. 10. 2020. u 21:32

НОВЕ МЕРЕ У СЛОВЕНИЈИ: Забрана кретања између општина, премијер позвао грађане да  сведу контакте на минимум

Foto EPA

PREMIJER Slovenije Janez Janša saopštio je večeras da će u utorak biti uvedena zabrana kretanja između opština, koja će važiti na teritoriji čitave zemlje.

Zabrana, koja će biti na snazi tokom sedam danai, postepeno će biti ublažavana u onim regionima koji se budu najuspešnije borili s pandemijom korona virusa.

Janša je na Tviteru pozvao građane da svedu kontakte na minimum, kako bi restrikcije mogle da budu ukinute što je pre moguće, prenosi STA.

Premijer je rekao da će slučajevi u kojima će građani moći da napuste svoje opštine biti poput onih u martu, kada je na snazi bila slična mera.

Očekuje se da će izuzeci biti slični onima koji se odnose na zabranu kretanja između regiona koja je već na snazi, kao što su putovanje radi odlaska na posao, radi bavljenja poljoprivredom, odlaska kod lekara ili u apoteke, brige o bliskom srodniku.

Janša je ponovio raniju izjavu ministra zdravlja Tomaža Gantara da će više od 700 kreveta uskoro biti spremno za lečenje pacijenata obolelih od kovid-19, kao i da su toku razgovori o pripremi dodatnih 300 mesta.

U Sloveniji je danas zabeleženo 1.675 novih slučajeva zaraze korona virusom, čime je ukupan broj potvrđenih slučajeva uvećan na 14.288. Od posledica kovid-19 u ovoj zemlji je do sada preminuo 241 pacijent, od kojih šest u poslednja 24 sata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)