PREMA ODLUCI AMERIČKE AMBASADE: Ukrajina ipak ne želi rusku vakcinu protiv virusa korona!

Novosti onlajn

18. 10. 2020. u 09:04

UKRAJINA neće kupovati rusku vakcinu protiv virusa korone, saopštila je američka ambasada u Kijevu na svojoj stranici na fejsbuku.

ПРЕМА ОДЛУЦИ АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ: Украјина ипак не жели руску вакцину против вируса корона!

FOTO: Alexander Zemlianichenko Jr/ Russian Direct Investment Fund via AP

U diplomatskoj misiji su naveli da je otpravnica poslova SAD u Ukrajini Kristina Kvin imala „konstruktivnu, kolegijalnu večeru“ sa ministrom zdravlja zemlje Maksimom Stepanovim na kojem su razgovarali o borbi protiv virusa korona i reformi sektora zdravstva.

- Ukrajina neće kupovati rusku vakcinu od Kovid-19 koja nije prošla klinička testiranja na bezbednost! - saopštili su u ambasadi na kraju sastanka sa Stepanovim.

Ranije, ukrajinski ministar zdravlja nije isključio mogućnost kupovine ruske vakcine protiv korone, ako je odobri Svetska zdravstvena organizacija, ali je kasnije dodao da za sada ne treba razmatrati takvu opciju, jer, po njegovim rečima, ona nije prošla određene faze kliničkog testiranja.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi