"NEĆEMO SE USTRUČAVATI!" Ekspert otkrio mogući odgovor Rusije na nuklearni napad SAD

Novosti online

15. 10. 2020. u 22:28

DOKTOR vojnih nauka Konstantin Sivkov u intervjuu za portal NSN prokomentarisao je zajedničke nuklearne vojne vežbe Nemačke i SAD, podsetivši da i Rusija poseduje nuklearno oružje.

НЕЋЕМО СЕ УСТРУЧАВАТИ! Експерт открио могући одговор Русије на нуклеарни напад САД

Foto: Printskrin

- Ako je to zaista istina, onda nemačku politiku uređuju veoma ograničeni ljudi, a možda i ne sasvim mentalno zdravi. Razrađivati pitanja vođenja nuklearnog rata u Nemačkoj je samoubilački korak - istakao je stručnjak.

Sivkov je takođe podsetio da Rusija u svom arsenalu raspolaže takvim oružjem, koje može pretvoriti teritoriju potencijalnog protivnika u radioaktivnu pustinju.

- Ruska podmornica 'Kalmar 4' naoružana je sa 16 raketa koje nose po 10 bojevih glava - dodao je stručnjak, istakavši da se tu govori samo o jednoj podmornici, a Rusija ih ima 13.

Prema mišljenju Sivkova, oni koji planiraju da pretvore Nemačku u pozornicu nuklearnog rata su „neprijatelji nemačkog naroda i potpuni idioti“. Stručnjak je rekao da Amerika želi da započne nuklearni rat na teritoriji druge zemlje, zbog čega su napravili nuklearne bojeve glave izuzetno malog kalibra.

- Oni se mogu igrati malog, lokalnog rata na teritoriji druge države, a mi se nećemo ustručavati – lansiraćemo sve rakete istovremeno na SAD - rekao je stručnjak.

Ranije je saopšteno da je nemačko ratno vazduhoplovstvo održalo vojne vežbe sa NATO saveznicima u nemačkoj saveznoj državi Severna Rajna-Vestfalija. Cilj je bio uvežbavanje vojnih operacija uz upotrebu nuklearnih bombi.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)