PRETI RUSIJI "REKOM KOVČEGA"! Ukrajinski bezbednjak morbidno zapretio Moskvi

Novosti online

15. 10. 2020. u 21:13

VOJNI sukob Moskve i Kijeva okrenuo bi se „ogromnim gubicima“ i „rekom kovčega“ za rusku stranu, izjavio je zamenik sekretara ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) Sergej Krivonos u intervjuu internet magazinu „Obozrevatelj“.

ПРЕТИ РУСИЈИ РЕКОМ КОВЧЕГА! Украјински безбедњак морбидно запретио Москви

Foto: Printskrin

Zamenik sekretara SNBO optužio je Rusiju za pokušaj destabilizacije situacije u Ukrajini, naglasivši da za Moskvu nije problem da „mentalno pokrene sveobuhvatnu agresiju“ protiv Kijeva. Krivonos je priznao da je ruski vojno-tehnički potencijal značajno veći od ukrajinskog. 

- Međutim, postoji jedno ali: ukrajinska vojska ima odlično borbeno iskustvo koje je dobila za vreme 6,5 godina rata. U ukrajinskoj vojsci služe motivisani vojnici koji imaju odlično iskustvo u vođenju ratnih dejstava - rekao je sagovornik portala.

Kako navodi Krivonos, zbog toga, u slučaju rata, rusku vojsku očekuje „reka kovčega koja će otići“ u zemlju.

- Setimo se 1994-1996. godine. Šta je tada destabilizovalo situaciju u Rusiji? Čečenski rat. Stotine, hiljade trupova ruskih vojnika koje su dovozili kući, pogoršali su situaciju. I oni znaju za tu pretnju. Zato je njihov zadatak da mi sami sebe unutra destabilizujemo, da bi oni potom mogli reći: čekajte, Ukrajinci sami ne mogu da zavedu red u svojoj državi, zašto se onda ljutite na nas, zašto ste nam uveli sankcije? - smatra zamenik sekretara SNBO.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!