UPOZORENJE SE ODRAZILO: Aerodrom Beč suočen sa ogromnim padom broja putnika

tanjug

14. 10. 2020. u 10:20

УПОЗОРЕЊЕ СЕ ОДРАЗИЛО: Аеродром Беч суочен са огромним падом броја путника

Foto: Tanjug/AP

UPOZORENJE za putovanje koje su mnoge zemlje izrekle za delove Austrije, posebno Beč, teško pogađa aviokompanije i odražava se na broj putnika na bečkom aerodromu.

Broj putnika na bečkom aerodromu je u septembru, u poređenju sa istim mesecom 2019. godine, pao za 81 odsto, na ukupno 562.247.

U avgustu pad broja putnika bio je na 75 odsto.

Od januara do septembra je broj putnika, u poređenju sa istim periodom prošle godine, opao za oko 71 odsto, na 7,02 miliona.

Što se tiče broja poletanja i sletanja, u septembru je zabeležen pad od 61 odsto.

Austrijska aviokompanija AUA morala je, usled upozorenja za putovanje u Beču, smanjiti broj letova.

Nemačka, Nizozemska, Belgija i Švajcarska su pre mesec dana izdale upozorenje za putovanje u Beč.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Anja

14.10.2020. 10:45

Uz uvažavanje za vaše novine koje više dekada čita moja porodica, moram da vas zamolim da upozorite novinara ovog teksta, da se u Srbiji, Nizozemska zove Holandija. Možda nije baš "srpski"i jezik Vuka Karadžića, ali je tako oduvek bilo. Tačnije, navedeni termin mi više deluje kao "tudjica", nego kao prevod reči Netherlands. Ružno zvuči , a novinara koji je to naučio van Srbije, "obeležava" u tekstu koji piše. Beograd može samo da bude Belgrade, a nije "White town". Znaši čita se original, a ne prevodi se original imena. Ni Njujork , nije Novi Jork.Hvala.

Gojko

14.10.2020. 13:47

@Anja - Holandija je nedavno zvanično promenila ovo ime u Nederland / po našem bi bilo Nizozemska/,ali to nema mnogo veze sa tekstom.Mene raduje da se iz Rusije ponovo uspostavlja avio saobraćaj sa Srbijom / Rossia 24 /

Dragan

14.10.2020. 15:10

@Anja - Zašto imate potrebu da nastavljate borbu protiv okolnih država koju su pokrenuli političari, a narodi su primorani (ko nije imao sreću da ode na vreme) da se troše u ratovima? Ratovi su prošli, a još uvek postoje generacije koje su učile srpsko-hrvatski jezik u školama. Ja sam jedna od tih generacija. Razumem makedonski kao i slovenski jezik. Man'te se gluposti, dosta ih je svima na ovim prostorima.

gorans

14.10.2020. 15:20

A i izgleda kao pustinja.Da se ne renovira stari terminal mislio bi covek da je napusten. Svih 6000 zaposlenih na skracenom radnom vremenu (citaj , 30% manje plate ).