NEPROBOJNA KOMBINACIJA: S-400 i S-300 postaju još moćniji

Novosti online

10. 10. 2020. u 18:43

RUSKE Vazdušno-kosmičke snage zaštitiće gradove i važne objekte „protivvazdušnim transformersima“.

НЕПРОБОЈНА КОМБИНАЦИЈА: С-400 и С-300 постају још моћнији

Foto: Ministarstvo odbrane RF

Ministarstvo odbrane Rusije odlučilo je da modifikuje sisteme protivvazdušne odbrane S-400 „Trijumf“ i S-300 „Favorit“, pišu „Izvestija“, pozivajući se na rusko Ministarstvo.

Prema pisanju lista, nakon modifikacije S-400 i S-300, lansirni sistemi će imati mogućnost da istovremeno pogađaju ciljeve, kako raketama izuzetno velikog dometa, tako i raketama kratkog dometa sa velikim manevarskim sposobnostima. Navodi se da će se rakete birati u skladu sa taktičkom situacijom.

„Takav sistem je neophodan da se ne bi trošila skupa municija na manje važne mete“, rekao je bivši zamenik glavnog komandanta Ratnog vazduhoplovstva zadužen za pitanja Ujedinjenih sistema PVO Zajednice nezavisnih država Ajteč Bižev.

Foto: printskrin Jutjub

 

Trenutno su sistemi S-400 i S-300 opremljeni samo jednim unapred odabranim tipom raketa. Kako bi se zamenile, borbeno vozilo treba povući sa položaja i dopuniti rakete. Modifikovani sistemi će radikalno povećati sposobnosti ruske protivvazdušne odbrane i omogućiće da se formira ešalonirana odbrana za uništavanje svih vrsta meta, smatraju ruski eksperti, prenose „Izvestija“.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)