MAESTRO! Kako je izgledao Lavrov nakon 11-časovnih pregovora o Karabahu (FOTO)

Novosti online

10. 10. 2020. u 13:00

SASTANAK ministara spoljnih poslova Rusije, Jermenije i Azerbejdžana o Nagorno-Karabahu trajao je skoro 11 časova, do posle ponoći.

МАЕСТРО! Како је изгледао Лавров након 11-часовних преговора о Карабаху (ФОТО)

Foto: Tanjug

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova objavila je na Fejsbuku fotografiju svog šefa Sergeja Lavrova nakon pregovora.

- Viđala sam Sergeja Lavrova u različitim izdanjima. Mislila sam da ga poznajem. Ispostavilo se da sam ga tek danas upoznala. Tokom 11 časova pregovaračkog maratona. Maestro - napisala je Zaharova u opisu fotografije.

Osmeh na licu legendarnog ruskog ministra, pokazuje zadovoljstvo rezultatima naporne večeri.

Sastanak ministara je počeo u 16.30 časova po moskovskom vremenu. Šef ruske diplomatije je nakon završenih pregovora pročitao novinarima zajedničko saopštenje Bakua, Jerevana i Moskve.

Sastanak je održan u „zatvorenom formatu“. Baku i Jerevan su se složili o prekidu vatre u Karabahu od podneva 10. oktobra. Konkretni parametri režima prekida vatre u Karabahu biće posebno dogovoreni. Strane su potvrdile nepromenljivost formata pregovaračkog procesa. Baku i Jerevan takođe su se dogovorili da započnu razmenu zarobljenika i tela ubijenih.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije