JUŽNA KOREJA U PANICI: Evo šta je jutros uradila moćna armija Kim DŽong Una

Tanjug

10. 10. 2020. u 12:10

JUŽNOKOREJSKI vojni krugovi tvrde da je Severna Koreja održala vojnu paradu u okviru proslave 75. godišnjice osnivanja vladajuće Radničke partije.

ЈУЖНА КОРЕЈА У ПАНИЦИ: Ево шта је јутрос урадила моћна армија Ким Џонг Уна

Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File

U regionu se s velikim interesovanjem prate događaji oko proslave godišnjive vladajuće partije i očekuje se da bi šef države i partije Kim Džong Un mogao da se obrati domaćoj i međunarodnoj javnosti.

Združeni generalštab južnokorejske armije tvrdi da je parada održana u Pjongjangu, da je učestvovao veliki broj vojnika i prikazana velika količina naoružanja i vojne opreme.

Južnokorejski vojni vrh smatra da je Severna Koreja upriličila ovu paradu kako bi prikazala svoj novi arsenal interkontinentalnih balističkih raketa i novi balistički raketni sistem za projektile koji se lansiraju sa podmornica.

Pregovori o denuklearizaciji sa SAD propali su, a južnokorejski zvaničnici smatraju da bi severnokorejski predsednik Kim mogao da iskoristi vojnu paradu kao uzgrednu demonstraciju moći Pjongjanga uoči novembarskih predsedničkih izbora u SAD.

- Južnokorejske i američke obaveštajne službe budno motre na razvoj situacije u Severnoj Koreji - navodi se u saopštenju Seula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri