KIM IMA NOVO ORUŽJE: Severna Koreja ima velike planove za sutra

Tanjug

09. 10. 2020. u 12:10

U SEVERNOJ Koreji najverovatnije će ovog vikenda biti održana vojna parada kojom će se obeležiti 75 godina od osnivanja vladajuće Radničke partije, saopštili su danas južnokorejski vojni zvaničnici.

КИМ ИМА НОВО ОРУЖЈЕ: Северна Кореја има велике планове за сутра

Foto AP

- Pripreme za paradu su u završnom stadijumu - naveo je vojni izvor, prenosi Jonhap.

Južnokorejski zvaničnici ranije ove nedelje su izjavili da očekuju da će na paradi biti predstavljeno strateško oružje.

- Postoji mogućnost da će Severna Koreja predstaviti novo strateško oružje, poput interkontinentalne balističke rakete ili balističke rakete za podmornice - izjavio je južnokorejski ministar za unifikaciju Li In Jung i dodao da bi to mogla da bude demonstracija slabijeg intenziteta", prenosi Rojters.

Državni mediji preneli su da su se na trgu u Pjongjangu okupili ljudi sa zaštitnim maskama na licu uoči velike vojne parade.

Dodaje se da severnokorejski lider na paradi nije predstavio novo oružje od susreta sa američkim predsednikom Donaldom Trampom 2018. godine, ali da su od tada pregovori u zastoju.

Agencija Jonhap prenosi i da su viši severnokorejski zvaničnici jutros posetili mauzolej u kome su sahranjeni lideri te zemlje, ali da među njima nije Kim, kao i da je u njegovo ime na grobove njegovog oca i dede Kim Jong Ila i Kim Il Sunga ostavljena korpa sa cvećem.

Dodaje se da je neuobičajeno da Kim ne dođe u mauzolej na godišnjicu osnivanja partije, kao i da ni prošle godine to nije uradio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu