HTEO JE DA JE "SPASE MUKA": Transvestit zabo majci mač u srce, pa joj odsekao glavu i stavio je u zamrzivač! (FOTO)

Novosti online

06. 10. 2020. u 22:38

FILIP Tarver (47), transvestit iz Vokinga u engleskom okrugu Sari, proglašen je krivim za ubistvo 86-godišnje majke, kojoj je zario mač u srce, a zatim odsekao glavu.

ХТЕО ЈЕ ДА ЈЕ СПАСЕ МУКА: Трансвестит забо мајци мач у срце, па јој одсекао главу и ставио је у замрзивач! (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Ubica, koji nikada nije napustio roditeljski dom i koji je i dalje dobijao džeparac, takođe joj je odsekao prst, ubacio ga u lonac i skuvao, a glavu stavio u zamrzivač. Kako je rekao, to je učinio zato što nije mogao da je gleda takvu. Stravičan zločin dogodio se 19. decembra.

Kada je policija stigla, izašao je iz kuće mašući engleskom zastavicom i rekao:

- Predajem se. Žao mi je što sam je ubio. Dođavola, moram da okajem svoje grehe.

Iako je priznao zločin, Tarver je u Vrhovnom sudu u Londonu pokušao da svali krivicu na oca, koji je sinovljeve optužbe slušao držeći se glavu. Iako je ubica koristio kokain i kanabis, psihijatrijski testovi su pokazali da je odgovoran za svoje postupke.

Posle 12 sati i 43 minuta promišljanja, porota ga je jednoglasno proglasila krivim za ubistvo. Izricanje presude zakazano je za 8. oktobar.

Tarver je na sudu rekao da je kvalifikovani sajdžija i izraživač satova, ali da je radio i kao vozač na isporuci robe, a da se u poslednje vreme posvetio pisanju tekstova za pesme. U noći pre kobnog jutra, popio je flašu votke i šest piva, da bi ujutru sišao niz stepenice u noćnoj haljini i započeo "prolećno čišćenje". Tada je izvukao utikač televizora, naljutivši oca, koji je zajedno s majkom gledao omiljenu emisiju.

Pošto je otac ponovo vratio utikač u utičnicu, začuo je vrisak iz kuhinje, gde je supruga pila čaj.

- Iz trpezarije sam video da je stolica na kojoj je Andžela sedela preturena i video sam njene noge na stolici. Nisu se pomerale. Ležala je na leđima. Filip je stajao u predsoblju. Video sam da drži mač, koji je bio sav krvav. Mislio sam da će me ubiti. Rekao je da mora da me ubije - izjavio je Kolin Tarver, otac ubice.

Filip Tarver je ranije rekao policiji da je hteo da "spase muka" krhku majku, koja je 1991. doživela moždani udar i od tada jedva govorila i kretala se pomoću hodalice. Ubo ju je mačem pravo u srce, a zatim joj je odsekao glavu da bi bio siguran da je stvarno mrtva. Posle toga joj je odsekao prst, na kome je nosila burmu, i ubacio ga u lonac da se skuva, tvrde tužioci. Nakon toga se okrenuo ocu Kolinu Tarveru sa "izgubljenim izrazom" u pogledu i pretio da će ga ubiti, ali je penzioner uspeo da mu otme oružje i pozove policiju.

Tužilaštvo je reklo poroti da će ispitati mogućnost akutne psihotične epizode, koju je Tarver navodno imao tokom napada. Tužliac Aleksandra Hili rekla je da je pitanje da li je ona bila izazvana korišćenjem kanabisa, ili je reč o "nezavisnoj psihotičnoj epizodi, koja se slučajno poklopila sa korišćenjem kanabisa i kokaina".

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!