POTROŠILI SU STOTINE MILIJARDI DOLARA! Asad otvoreno - Terorizam nećemo poraziti skroz sve dok zapad sanja o imeprijalizmu!

Tanjug

04. 10. 2020. u 22:17

SIRIJSKI predsednik Bašar al Asad izjavio je danas da će proći dugo vremena dok se ne porazi ideologija terorizma u Siriji i za njeno širenje optužio Zapad, koji i dalje sanja o svojoj imperijalnoj prošlosti i hegemoniji.

ПОТРОШИЛИ СУ СТОТИНЕ МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА! Асад отворено - Тероризам нећемо поразити скроз све док запад сања о имепријализму!

Foto: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

- Ekstremističke i fanatičke ideje su se širile 50 godina, počev od 60-tih godina. Finansiranje je odigralo najveću ulogu. Stotine milijardi dolara potrošeno je za njihovu propagandu - rekao je Asad u intervjuu za rusku televiziju Zvezda.

On je rekao da je Zapad ohrabrivao širenje takvih ideja još od vremena britanske dominacije kada su ohrabrivali verski ekstremizam početkom 20. veka, prenosi TASS.

- Zato će nam trebati vremena da ga porazimo - rekao je Asad.

Kako je ocenio, ideološki rat je teži od tradicionalnog. 

- Potrebno je više vremena da se oporave nove generacije, da se nauče da razmišljaju ispravno, objektivno - rekao je sirijski predsednik.

On je naveo da terorizam preti Siriji od 50-tih godina i da je većina Sirijaca morala da živi s terorizmom.

- Čak i kad ga porazimo, moramo da budemo svesni da bi mogao da se vrati zato što terorizam nisu ljudi, to su ideje. Sve dok Zapad sanja o povratku svoje imperijalne prošlosti, svoje hegemonije, terorizam može da oživi u ovoj ili onoj formi - naglasio je Asad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)