PREBACUJU S-300 U KARABAH: Jermeni šalju moćne PVO sisteme na front, Azerbejdžanci prete preciznim napadima

Novosti online

29. 09. 2020. u 14:16

ORUŽANE snage Azerbejdžana uništiće protivvazdušne raketne sisteme S-300 jermenskih Oružanih snaga koji se kreću ka Karabahu, izjavio je portparol Ministarstva odbrane zemlje pukovnik Vagif Dargahli.

ПРЕБАЦУЈУ С-300 У КАРАБАХ: Јермени шаљу моћне ПВО системе на фронт, Азербејџанци прете прецизним нападима

Foto: EPA

- Prema našim obaveštajnim podacima, protivvazdušni raketni sistemi S-300 koji pokrivaju vazdušni prostor Jerevana povučeni su sa borbene dužnosti i kreću se prema okupiranim teritorijama (Nagorno-Karabahu). Izjavljujemo da ih čeka sudbina uništene vojne tehnike jermenske vojske u Nagorno-Karabahu. Poslednje borbe još jednom pokazuju da je mit o nepobedivosti jermenske vojske neosnovan - rekao je Dargahli.

Već treći dan za redom bukti rat na Kavkazu, nakon što je Azerbejdžanska vojska pokrenula ofanzivu za "oslobođenje" nepriznate republike Nagorno-Karabah.

U toj planinskoj republici je u nedelju došlo do eskalacije, a dve strane međusobno se optužuju za pokretanje borbenih dejstava.

U Jermeniji je uvedeno ratno stanje, objavljena opšta mobilizacija i zabranjen izlazak iz zemlje muškarcima od 18 do 55 godina. U Azerbejdžanu je proglašena delimična mobilizacija.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili