JERMENI RAZBILI TENKOVSKU KOLONU! Objavljeni novi snimci borbi, priredili Azerima zastrašujuće iznenađenje (VIDEO)

Novosti online/Đ. M.

29. 09. 2020. u 07:35

PORTPAROLKA jermenskog ministarstva odbrane Šušan Stepanjan objavila je snimke napada snaga Nagorno-Karabaha na azerbejdžanske oklopne jedinice.

ЈЕРМЕНИ РАЗБИЛИ ТЕНКОВСКУ КОЛОНУ! Објављени нови снимци борби, приредили Азерима застрашујуће изненађење (ВИДЕО)

Foto: EPA

Teške borbe su se vodile na liniji fronta u Karabahu, a Stepanjan je istakla da se nastavljaju artiljerijski napadi Azera na naseljena mesta.

-  Jermenske jedinice odbile su napade azerbejdžanskih oružanih snaga, često iz odbrane prelazeći u ofanzivu. Neprijatelju su naneti gubici i u ljudstvu i u tehnici. Konkretno, rano jutros na južnom delu fronta je uništena kolona oklopnih vozila oružanih snaga Azerbejdžana - napisala je ona na Fejsbuku.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je potvrdilo da su pretrpeli gubitke u blizini grada Fizuli, rekavši da je njihova vojska izgubila četiri tenka.

U Nagorno-Karabahu u nedelju je došlo do eskalacije, a dve strane međusobno se optužuju za pokretanje borbenih dejstava.

Azerbejdžan tvrdi da su snage jermenske vojske otvorile vatru duž linije razdvajanja i da ima poginulih među civilima, dok u Jermeniji kažu da je Karabah bio izložen vazdušnim i raketnim napadima i da su njihove snage srušile dva protivnička helikoptera i tri bespilotne letelice.

U Jermeniji je uvedeno ratno stanje, objavljena opšta mobilizacija i zabranjen izlazak iz zemlje muškarcima od 18 do 55 godina. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas.

Vojska Nagorno-Karabaha saopštila je da su za dva dana koliko se vode borbe na toj teritoriji poginula 84 vojnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)