LUKAŠENKO MORA DA ODE: Makron provocira Minsk, Putinu priča jedno - medijima drugo

Novosti online

27. 09. 2020. u 08:40

ЛУКАШЕНКО МОРА ДА ОДЕ: Макрон провоцира Минск, Путину прича једно - медијима друго

Foto: AP

FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron smatra da beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko mora da napusti tu funkciju.

- Ono što se dešava u Belorusiji, to je kriza vlasti, autoritarne vlasti koja ne može da prihvati logiku demokratije i pokušava da se održi uz pomoć sile. Jasno je da Lukašenko mora da ode - rekao je Makron u intervjuu za list „Žurnal d` dimanš“.

Francuski lider oduševljen je odvažnošću demonstranata u Belorusiji.

Prema njegovom mišljenju, oni shvataju kakav rizik preuzimaju izlazeći na demonstracije.

Žene koje organizuju protestne akcije svake subote zaslužuju poštovanje, dodao je Makron.

Makron je nedavno razgovarao telefonom s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i jedna od tema razgovora bila je i situacija u Belorusiji. Francuski lider je Putinu rekao da je neophodno podržati političko rešavanje situacije u toj zemlji.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Lala

27.09.2020. 09:45

A mnogo vece demonstracije zutih prsluka u francuskoj sto Makron nije podneo ostavku. Demostranti u parizu traze njegovu ostavku. Kolonijalizam oce ponovo ali ce polomiti zube ovog puta

električar

27.09.2020. 10:47

Ovaj "ćorav kod očiju" ... Vidi li on šta se dešava kod njega u Francuskoj ??? Još jedan dokaz da sa nekim ljudima uopšte ne treba ni razgovarati !!!

Mišo Peć

27.09.2020. 14:05

Definitivno Makron mora da ode,onakva i onolika prekomerna upotreba sile nad nedužnim mirnim protestima širom Francuske nesme ostati ne kažnjena,prosto se pitam zašto već nije podne ostavku jer i sam vidi da nema podršku svog naroda.

Đole

27.09.2020. 17:06

Ovom ,,gospodinu" treba da zabranimo da živi sa svojom ženom. Treba da je ostavi i da se odseli u podstanarsku sobicu i da joj ostavi sav kapital koji posjeduje. Eto mi mislimo da je tako najbolje. Smatramo da je ovo demokratski zahtijev

vladimir

27.09.2020. 19:56

Makron je frustriran svojim porodičnim problemima i žutim prslucima. On ima 41 godinu. Najstariji pastorak ima 44 godine. Drugi pastorak ima 42 godine. Žena napunila 66 godina. Tehnički on je najmlađi član u svojoj porodici. Zbog toga mu je najbolje da ne tura nos u tuđe zemlje. Ko je Makron da traži od legalno izabranog predsednika Lukašenka da "ode". Deluje prilično smešno kao klovn u cirkusu. Posluša će ga Lukašenko, malo sutra.

Tajfun

27.09.2020. 20:07

Interesantno da covek ne vidi svoj autoritet.Pa oni Zuti Prsluci i onolike demonstracije po Parizu verovatno su u cast i podrska ovom "demokrati".