SAJAM AUTOMOBILA U PEKINGU: Novi električni modeli "Forda", "Nisana", "BMV-a"

Tanjug

26. 09. 2020. u 16:41

NA DANAS otvorenom sajmu automobila u Pekingu, svetski poznati proizvođači kao što su "Ford", "Nisan" i "BMV" predstavili su svoje nove električne modele za kinesko tržište, koji se odlikuju povećanom autonomijom.

САЈАМ АУТОМОБИЛА У ПЕКИНГУ: Нови електрични модели Форда, Нисана, БМВ-а

Foto: Tanjug/AP

Među takvim firmama su i neki ambiciozni kineski brendovi, pa je, na primer, "Džili auto" prezentovao više električnih modela sa deklarisanom autonomijom od više od 500 kilometara po jednom punjenju.

Reč je o prvom velikom sajmu u bilo kojoj industrijskoj grani u Kini koji će biti održan od izbijanja pandemije COVID-19, zbog koje su ipak na snazi već uobičajene preventivne mere, a konferencije za štampu održavaju se putem međunarodnog video linka.

Kina je prva među vodećim privrednim silama sveta koje su počele da se oporavljaju od ekonomskih posledica pandemije, pa se proizvođači automobila nadaju da bi upravo na tom tržištu mogli da postignu porast prodaje i preokrenu trend koji im je doneo gubitke koji se mere milijardama dolara, navodi AP.

Sajam, pod nazivom "Auto Čajna 2020", trebalo je da bude održan u martu, ali je zbog pandemije odložen.

Odluka Komunističke partije Kine da odobri njegovo održavanje krajem ovog i početkom sledećeg meseca odraz je uverenja vlasti u Kini - odakle je COVID-19 krajem prošle godine počeo da se širi svetom - da je pandemija u toj zemlji sada pod kontrolom.

Nošenje zaštitnih maski u sajamskom prostoru je obavezno, a broj posetilaca manifestacije, koja je 2018. godine privukla 820.000 ljudi, ove godine je ograničen.

U ulozi domaćina najvećeg sajma automobila u Kini svake godine se smenjuju Peking i Šangaj, koji je "Čajna auto" organizovao lane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom