OLAKŠICA ZA DRŽAVLjANE SRBIJE: Jedna zemlja EU omogućila ulazak našim građanima, evo na koji način

Tanjug

21. 09. 2020. u 18:58

ОЛАКШИЦА ЗА ДРЖАВЉАНЕ СРБИЈЕ: Једна земља ЕУ омогућила улазак нашим грађанима, ево на који начин

Foto: Tanjug/AP

AMBASADA Italije u Beogradu saopštila je da se od danas primenjuje novi režim za ulazak iz Srbije i da su uvedene određene olakšice.

Uredbom Ministarstva zdravlja Republike Italije od danas 21. Srbija je uvrštena na listu E.

To znači da je iz Srbije sada moguće ući u Italiju samo ukoliko postoje sledeći razlozi, a to su: rad, zdravstveni razlozi, studiranje, apsolutna hitna potreba, povratak na mesto boravišta, stanovanja ili prebivališta, saopštila je Ambasada.

Takođe, mogu ući lica koja su u dokazanoj i stabilnoj emotivnoj vezi (iako ne žive zajedno) sa državljanima Italije/EU/Šengena, ili sa fizičkim licima koja imaju stalni boravak u Italiji (osobe sa dugim boravkom), koja su se uputila u mesto boravišta/ stanovanja/ prebivališta svog partnera (u Italiji).

Kako se precizira, ovi navedeni razlozi ne odnose se na turistička putovanja.

Pri ulasku je neophodno pokazati na uvid ličnu izjavu.

Za one koji ulaze u Italiju svakako ostaje na snazi obaveza karantina za boravke koji su duži od 120 sati, zajedno sa drugim izuzecima, ukazuje se u saopštenju.

"Ovo je važan pomak, koji je načinjen zahvaljujući značajnim rezultatima koje je Srbija postigla u borbi protiv korona virusa", izjavio je ambasador Karlo Lo Kašo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Švedska

21.09.2020. 19:04

Uopšte nemogu da razumem. Još jedna zemlja itd itd. Sedi bre kući i čuvajte zdravlje i familju. Sbog toka nisam došao u srbiju ove godine ali nisam ni bio u nemačkoj ili Danskoj isto.

Mama

21.09.2020. 19:34

Italijani su nam veci prijatelji nego Francuzi!Italijanski brodovi su prvi spasavali Srbe sa Solunskog fronta.Neznam zasto se to krije.Italijani kao narod su nam bliskiji i nisu licemerni kao Francuzi.Samo potomci francuskih vojnika koji su ratovali sa Srbima postuju Srbe ostali su vrlo ljigavi!

Rimljanka

21.09.2020. 23:12

Ovo su ista pravila vezana za ulazak u Italiju koja su bila na snazi i do danas za srpske drzavljanje koji imaju italijansku boravisnu dozvolu tako da ovo nije nikakav uspeh niti novina.