NAPRAVLjEN JE OPASAN PRESEDAN! Ministar spoljnih poslova Belorusije najavio: Bićemo prinuđeni da odgovorimo!

Tanjug

19. 09. 2020. u 00:47

НАПРАВЉЕН ЈЕ ОПАСАН ПРЕСЕДАН! Министар спољних послова Белорусије најавио: Бићемо принуђени да одговоримо!

Foto: AP

MINISTARSTVO spoljnih poslova Belorusije opisalo je danas kao "opasan presedan" rezoluciju Saveta za ljudska prava Ujedinjenih nacija, kojom se traži od UN da nadgledaju navodna kršenja ljudskih prava u Belorusiji.

Ministarstvo je optužilo taj savet da se meša u unutrašnje poslove Belorusije.

Obraćajući se novinarima, ministar spoljnih poslova Belorusije Vladimir Makej nazvao je rezoluciju "apsolutnom izmišljotinom".

Povodom mogućnosti da EU uvede sankcije Minsku, Makej je rekao da je odgovor neizbežan.

- Naravno, bićemo prinuđeni da odgovorimo adekvatno - poručio je Makej, a objavljeno je na sajtu ministarstva.

Kako je naveo, to će podrazumevati personalne sankcije protiv predstavnika različitih struktura EU, kao i sankcije protiv predstavnika različitih država-članica EU.

Makej je upozorio da bi odgovor Belorusije na moguće sankcije mogao da utiče na akreditacije koje se dodeljuju predstavnicima međunarodnih medija kako bi mogli da rade u zemlji.

Savet za ljudska prava Ujedinjenih nacija danas je, nakon žustre debate u Ženevi, usvojio rezoluciju, kojom se traži brza i veća kontrola navodnih kršenja ljudskih prava u Belorusiji.

U rezoluciji se visoka komesarka UN za ljudska prava Mišel Bašele poziva da razmotri situaciju u Belorusiji i podnese izveštaj do kraja godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Grof

19.09.2020. 02:03

A u Saudiskoj Arabiji prava na pretek, tamo imas pravo da bijes zenu, silujes zenu, kamenujes zenu, zamotas zenu kao mumiju kada ti ne treba a novinare mozes da seces i pakujes na kilo u vrecice za zamrzivac i sve je to demokratski dok curi nafta!!!

MilaS

19.09.2020. 08:16

...a zašto ovi iz "opozicije" nose Poljske zastave...ustvari nisu baš Poljske,ali nisu ni Beloruske...ako neko može da mi objasni...i da li negde u kadru može da se vidi i naš Srđica,nismo ga odavno videli...još od Venecuele,Kolumbije...da mu,slučajno,ne umanje zasluge za uvođenje demoNkratije u tu bogatu "diktatorsku" zemlju...jer tamo gde su njegovi mentori uvodili demoNkratiju,narod je spušten u zemunice da živi...Avganistan,Libija,Sirija,Irak...a da,i u Iranu su najpre smenili šaha Pahlavija,pa doveli demokrate talibane...čudni su putevi petrodolara i vlasnika njegove štamparije...uostalom kako reče Baba Olbrajt "zašto bi sva ta bogatstva bila samo (Belo)Ruska?...i to im je zvezda vodilja...ali i njima će jednog dana biti dovoljno ono "metar sa dva"...ništa ne mogu poneti na onu drugu stranu...zar ne?

MiR

19.09.2020. 08:35

Te akreditacije NATO-novinarima je trebalo odavno ukinuti. Sve zemlje sveta koje NATO urusava treba tu bagru prvo da izbaci, sve su to spijuni koji pakuju lazne i tendeciozne vesti.

eks

19.09.2020. 09:15

Zapad se u potpunosti prekrio plaštom demokratije, da bi prikrio svoju antidemokratsku politiku. Korumpirane birokrate UN su pod kontrolom zapada , posebno SAD-deep state , pa se i ta organizacija pretvorila u instrument i orudje politike zapada, odnosno SAD-deep state .

vladimir

20.09.2020. 01:12

Зашто НОВОСТИ не објављују моје коментаре ? Јер сам писао о људским правима кад је 146 земаља тражоло да се Ирак очисти и деконтаминира 400 највећих локација од ОС уранијума. Резултат гласања : 146 земаља је било "за" док су против били : САД, Велика Британија, Француска и Израел. Одлуку и злочине није признала Америка . Значи овде су ове 4 државе биле јаче од осталих 146. Срамно. Европске земље срљају у бездан. Испада да са не сме бранити држава од њихових плаћених зомбија.