OTROVAN "JAČOM" VERZIJOM NOVIČOKA? Rezultati analize Alekseja Navaljnog, nemački mediji se utrkuju u spekulacijama

Novosti online

11. 09. 2020. u 18:18

ОТРОВАН ЈАЧОМ ВЕРЗИЈОМ НОВИЧОКА? Резултати анализе Алексеја Наваљног, немачки медији се утркују у спекулацијама

Foto: EPA

U SLUČAJU Alekseja Navaljnog pojavljuje se „snažnija“ verzija otrova iz grupe „Novičok“, navodi „Špigel“.

Kako piše nemački nedeljnik, Organizacije za zabranu hemijskog oružja je uključena u istragu. Delegacija OZHO posetila je prošlog vikenda bolnicu „Šarite“ i uzela analize Alekseja Navaljnog.

Magazin tvrdi da je šef BND Bruno Kal, tokom jedne zatvorene sednice, rekao da je Navaljni, navodno, otrovan „snažnijom“ verzijom „Novičoka“.

Podsetimo, ruski opozicionar Aleksej Navaljni se nalazi u nemačkoj bolnici „Šarite“, gde je prebačen iz Omska nakon što je pao u komu. Prošle nedelje nemačka vlada saopštila je da je on otrovan supstancom iz grupe bojnih otrova „Novičok“. Moskva je uputila zahtev za dostavu detaljnijih informacija o rezultatima analiza berlinske laboratorije, ali nije dobila odgovor. Treba istaći da ruski lekari, tokom lečenja Navaljnog u bolnici u Omsku, nisu u njegovoj krvi pronašli nikakve tragove otrova.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

sun cu

12.09.2020. 11:39

Kakav vic,da je otrovan jacom verzijom ne bi ni stigao do Omska a kamoli do Berlina,bio bi odmah mrtav!!!!!Ali svabe kuvaju kasu koju nece moci da progutaju kao i cela EU i Amerika!!!!!!!

Danex

13.01.2021. 18:10

Da li stvarno veruju u ono sto pisu. Hteli da ga otruju, pa nihe ispalo dobro, pa onda ga lecili pa ni tu ga nisu ubili...e Nemci ga izlecili. Ko Skripaljeve (gde se dedose). Vesti za jednokratnu upotrebu i laz. Ne bi se on glave nanosio da su hteli da ga smaknu.